TVC ’28 raakt koppositie kwijt in 1e Klasse E

TVC ‘28 speelde zondag eindelijk weer een competitiewedstrijd. In Arnhem werd tegen MASVV de koppositie kwijtgeraakt. Het duel met de laagvlieger werd met 3-1 verloren.

De mannen van trainer Michiel Mensink begonnen niet goed aan de wedstrijd. Het was MASV dat met meer beleving en strijd speelde.

Verwarring

In de achtste minuut kwam MASVV al op een 1-0 voorsprong. Een lange bal van achteruit werd door zoswel de verdediging als de doelman niet goed ingeschat. Vijf minuten later werd verwarring in de defensie afgestraft: 2-0. TVC kreeg via Stefan Huiskes, na goed voorbereidend werk van Wessel Hofsté, nog een zeer goede mogelijkheid. Zijn schot ging vanaf elf meter over het doel. In de 40e minuut kreeg TVC een penalty, nadat Stef Roelofs onreglementair werd neergehaald. Stefan Huiskes schoot onberispelijk de 2-1 binnen. Dit was tevens de ruststand.

Op jacht naar de gelijkmaker

In de rust werden de spelers stevig toegesproken. TVC begon dan ook goed aan de tweede helft. Dit leidde in de eerste 5 minuten tot drie uitstekende mogelijkheden. Het waren Stef Roelofs (twee keer) en Thijs Koopman die geen geluk hadden in de afronding. MASV bleef af en toe gevaarlijk via snelle uitvallen. TVC speelde het laatste kwartier met een extra spits om op jacht te gaan naar de gelijkmaker, of zelfs meer. Buiten een aantal scrimmages om kreeg Stef Roelofs nog een geweldige kopkans, die over ging. In de blessure tijd kwam MASV via een uitval op de 3-1.

Al met al een zeer teleurstellende nederlaag voor TVC, dat de koppositie is kwijtgeraakt aan Rohda Raalte. Zondag speelt de ploeg thuis tegen de Bataven, het duel begint om 14.00 uur.