Blauw Zwart 1 bijt zich stuk op SEV 1 en verliest dure punten in de strijd om plek twee

Op de late zaterdagavond in Zelhem begon Blauw Zwart niet bepaald voortvarend aan de wedstrijd. Datzelfde gold in zekere zin ook voor SEV, dat net als Blauw Zwart zelden een kans wist te creëren. De eerste 10 minuten bood een weinig spectaculair schouwspel. Blauw Zwart wist de korf niet te vinden en SEV scoorde slechts twee keer. Vervolgens begon Blauw Zwart mondjesmaat te scoren maar wist SEV 1 niet bij te benen en ging met een achterstand van twee doelpunten de rust in. 6-4

In de tweede helft opende Blauw Zwart de jacht op het herstel van de wedstrijd. Blauw Zwart loerde op mogelijkheden om te scoren maar de defensie van SEV bleek lastig te kraken. Aanvallend bleef SEV de kansen benutten maar wisten ze desondanks nauwelijks verder uit te lopen. In de slotfase van de wedstrijd zetten de Wierdenaren nog wel aan maar het bleef nog steeds lastig om de korf te vinden. Na 60 minuten speeltijd werd de wedstrijd afgefloten met de eindstand 17-14.

Op 12 maart is de return in Wierden en heeft Blauw Zwart de kans om revanche te nemen. De wedstrijd begint dan om 16:30 uur.