VKC

VKC Heren 1 pakt 3 verdiende punten tegen de koploper

Afgelopen zaterdag stond een belangrijke wedstrijd voor Heren 1 gepland tegen de huidige koploper, IJsselmeeuwen H1. Enkele weken terug werd er een thuiswedstrijd gespeeld tegen deze ploeg. Na een spannende wedstrijd trok de uitploeg helaas aan het langste eind om zo 3 punten mee te nemen naar Zutphen. Dit zat de mannen van Heren 1 dwars en daarom was het nu de taak om deze 3 punten weer terug naar Tubbergen mee te nemen. 

Desondanks de zenuwen, werd er een duidelijke voorbespreking gehouden. Er moest goed op de counters gelet worden zowel tijdens de aanval als verdediging. Na een goede warming-up was het tijd om aan de wedstrijd te beginnen.

De eerste paar minuten zat er nog geen beweging in de doelnetten. Na iets meer dan 3 minuten volgde er een uitsluiting bij de thuisploeg dat leidde tot een doelpunt gemaakt door Rob Kienhuis. Dit doelpunt werd niet onbeantwoord en direct na de volgende aanval stond het 1-1. De wedstrijd was los. Er volgden 3 doelpunten in het voordeel van de Tubbergenaren. Het kwartje werd afgesloten met een doelpunt van de thuisploeg. Tussenstand: 2-4

In de rustperiode was de boodschap duidelijk. Ga goed op de afgesproken posities liggen, zorg  voor een hoge press vanaf de zijkanten en let goed op de midvoor. Het tweede kwartje kwam wat sneller op gang. Jurian Krom was van plan deze wedstrijd wat rustiger aan te doen wegens een blessure, maar dat weerhield hem er niet van om een man meer situatie met een zuiver schot af te maken. Door de stevige aanpak van de tegenstander lukte het alleen niet om verder uit te lopen in zowel het tweede als derde kwartje. Doelpunten aan beide kanten zorgden voor een tussenstand bij het wisselen van helft van 4-7.

In de rust gaf coach Jeffrey Renes aan waar de verbeterpunten lagen. Het afmaken van de overtal situaties is niet aan de Tubbergenaren besteed, ook dit was deze week niet anders. De heren uit Zutphen hadden zich nog lang niet gewonnen gegeven en lieten in de derde periode sterk spel zien. Het lukte VKC dan ook niet om uit te lopen, de schade van dit kwartje werd beperkt tot een gelijkspel. Tussenstand 6-9.

De voorsprong was er nog altijd en deze wilden de heren absoluut niet verspelen. De nog 7 resterende doelpunten in dit laatste kwartje zorgde voor wel nog een beetje extra spanning. De tegenstanders begonnen met een doelpunt uit een penalty. Gelukkig werd deze opgevolgd door 2 doelpunten gemaakt door de oude garde in de namen van Rob en Raymond. Met nog 5 minuten te spelen was de stand 7-11. Er werd besloten om langere aanvallen te gaan spelen om zo het aantal tegendoelpunten te verlagen. Echter werd er snel 3 keer gescoord door de thuisploeg. Door de opgebouwde marge en een slotakkoord van Rob Kienhuis kon de jurytafel de wedstrijd vastleggen met een 10-12 overwinning voor VKC.

Winst tegen de koploper! VKC doet goede zaken op de ranglijst, met nog een aantal hele belangrijke wedstrijden te gaan is de competitie alles behalve gespeeld. Aankomende zaterdag komt De Reest om 19:10 op bezoek in Tubbergen.

Doelpunten:

Rob Kienhuis         6x
Raymond Broenink     3x
Bram Paus         1x
Jurian Krom        1x
Marcel Mulder        1x

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer