VZ&PC -

Sterke defensie basis voor zege VZ&PC

De waterpoloheren van VZ&PC kregen minder weerstand dan verwacht van WS. Twente die in de thuis wedstrijd VZ&PC nog een punt afsnoepten.

Een 2 meterdoelpunt van N. Sportel en een overtal  van broer Bart zetten de Vriezenveners op een 0-2 voorsprong in het eerste part.
M. Smelt en de gebroeders Sportel waren verantwoordelijk  voor de drie scores in de tweede periode. Twente wist uit een counter en een verkeerde overname in  de defensie van de Vriezenveners  tweemaal het net te vinden maar kwam de voorsprong van VZ&PC niet in gevaar (2-5).

Verdedigend had VZ&PC de zaken goed voor elkaar, schoten uit de tweede lijn en de pass op de mid positie werden goed afgeschermd.

Als de midvoor dan werd bereikt was het meestal een prooi voor de rots in de branding. M. Smelt die de van BZC overgekomen Vriezenvener met eredivisie en internationale ervaring is en welkome versterking voor  de VZ&PC ploeg.

In de derde periode incasseerde alleen een ondertal maar wisten de VZ&PC aanvallers J. en T. Roelofsen alsmede jeugdspeler Han Scherphof met scherp te schieten (2-10).

In de laatste periode  was VZ&PC heer en meester en was het Vriezenveense doel geen moment in gevaar en bouwde de voorsprong gestadig uit. Het laatste doelpunt was voor jeugdspeler H. Scherphof. Zijn derde van de wedstrijd en tekende voor de 3-15 winst. Door dit resultaat blijft de Vriezenveense ploeg de best off the rest en staat stevig op plek twee.

Aanstaande zaterdag speelt  VZ&PC in de Stamper tegen naaste concurent ZV. Utrecht, aanvang 19.00 uur.

Setstanden
0-2
2-5
3-10
3-15
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer