VZ&PC -

Waterpoloheren VZ&PC verslaan concurent ZV. Utrecht

Met een overtuigende zege op naaste concurrent ZV. Utrecht, de ploeg die op papier het dichtste bij de Vriezenveense ploeg staat als het om de tweede plaats gaat. De Utrechters moeten nog een aantal wedstrijden inhalen.
Foto: A. Ten Hove
Uiterst geconsentreerd begon VZ&PC aan de wedstrijd en met maar liefst 5 wisselspelers  en met de linkshander M. Hof weer van de partij. VZ&PC nam gelijk in de eerste periode het heft in handen. B. Sportel en M. Smelt waren goed voor 4 doelpunten, ZV. Utrecht wist via overtal te scoren 4-1.
Ook in de tweede periode kwamen de Vriezenveners niet in de problemen de topschutters van Utrecht kwamen niet in de Gelegenheid om aan te leggen. In de aanval bouwde de Vriezenveense ploeg gedurende uit en kon door JW. Goos en Smelt uitlopen naar 7-3.
De derde periode was de minste aan Vriezenveense kant, het moest uit drie ondertallen 1 doelpunt toestaan en verzuimde om met een overtal tenminste te scoren waardoor de stand van 7-4 nog mogelijkheden waren voor de Utrechters.
In de laatste  periode gaven de Utrechters het op en werden gesloopt door de vele tegenaanvallen en het solide verdedigen van de Vriezenveense ploeg. N. Sportel haalde zijn gram door een goede pass op Bloemhof uit een break (8-4) en later uit twee goed geplaatste schoten raak te schieten, hetgeen in het begin van de wedstrijd nog al eens mislukte.
B. Sportel en K. Spit deden ook nog een duit in het zakje, waar VZ&PC keeper Sanderman slechts eenmaal hoefde te vissen.
Met een forse zege van 14-5 kon de ploeg dik tevreden zijn en blijft the best off the rest, en gaat het na de pasen op bezoek bij De Mors uit Rijssen een ploeg die het moeilijk heeft en de huid zo duur mogelijk zal proberen te verkopen.
Setstanden
4-1
7-3
7-4
14-5
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer