De korfballers van Zwart Wit starten goed op het veld

Na een verkort zaalseizoen staat voor de korfballers in Twente het 2e gedeelte van het veldseizoen op het programma. Zwart Wit mocht in de eerste ronde aantreden tegen de formatie uit Deventer; Devinco.

De Deventenaren staan net onder de top 3 in de ranglijst, waar de Deldenaren op de voorlaatste plaats bivakkeren.

Zwart Wit startte goed aan de wedstrijd en trapte de eerste aanval af met een afronding; 1-0. Devinco speelde tevens geduldig en fysiek, met name rond de korfzone werden er veelvuldig duels uitgevochten. De eerste helft ging gelijk op en scoorden de ploegen om-en-om. Vlak voor de rust kon Zwart Wit een klein gaatje slaan van 2 punten; 8-6.

Na de thee was het Zwart Wit wat beter grip kreeg op de Deventerformatie, waarbij met name de bezoekers werden gedwongen tot het nemen van geforceerde keuzes. Onder de korf begonnen de Deldenaren te heersen en langzaam en gestaag wist Zwart Wit een gaatje van 3 en 4 doelpunten te slaan.

Met nog 3 minuten te gaan stond er een 14-10 score op het bord en werd de wedstrijd geduldig en volwassen uitgespeeld.

Bij een 16-10 stand, floot de arbiter van dienst af.