VZ&PC -

VZ&PC laat winst in slotfase liggen

De waterpoloheren van VZ&PC gingen in de wedstrijd tegen E.N.C. uit Arnhem uit van winst, maar lieten in de slotfase deze glippen en moesten genoegen nemen met een puntendeling.

Foto: A. Ten Hove

Zonder de gebroeders Sportel had VZ&PC een lichte voorsprong genomen na twee periodes. Stand-in W. Ruiter scoorde de 5-4 binnen.

In de derde periode leek VZ&PC de overhand te nemen, na diverse mogelijkheden en doorstaan van twee ondertallen hadden de Vriezenveners een mooie 7-4 voorsprong genomen. In een hectische laatste periode speelde de hoge foutenlast VZ&PC parten, J. Roelofsen en K. Spit waren uit de wedstrijd.

Een eigen doelpunt van E.N.C. betekende een riante 8-5 en verzuimde VZ&PC de marge te vergroten door een 5 meter niet te benutten. De Arnhemmers drongen aan en kwamen tot 8-7, maar een benutte overtal bracht lucht 9-7.

Met nog 1 minuut te spelen en 2 doelpunten voor leek het niet meer fout te gaan een balwisseling in de VZ&PC aanval leverde toch de aansluiting op voor de Arnhemmers. Het ongelooflijke gebeurde toch. Op slag van tijd sleepte E.N.C. er een strafworp uit en benutte die waardoor er toch een 9-9 eindstand werd bereikt.

Ongeloof bij VZ&PC en vreugde bij de Arnhemmers in een meeslepend duel.

Aanstaande vrijdag en zaterdag staat er een dubbel speelweekend voor VZ&PC op het programma, met duels uit tegen  koploper De Robben en ZV Utrecht.

Setstanden

2-2
5-4
7-4
9-9

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer