VZ&PC februari

VZ&PC verstevigd tweede plaats na zwaar weekend

Na de ingecalculeerde nederlaag tegen koploper HZC. De Robben op vrijdagavond in Hilversum kwamen de heren op zaterdag in actie in Utrecht om een aanval op de tweede plaats af te wenden.

De Vriezenveense ploeg deed aanvankelijk goed mee tegen de ongenaakbare koploper. De koploper heeft immers meer dan 100 doelpunten meer dan VZ&PC, waar de Vriezenveners de minste doelpunten tegen de aanvoerder heeft.

Halverwege de tweede periode kwamen de Vriezenveners goed terug tot 3-3 met alle doelpunten van M. Smelt. Maar bij de start van de derde periode was er toch een kleine achterstand, 6-3.

De VZ&PC aanvallers hadden het zwaar tegen de felle duels, waar Robben in de tegenaanval uiterst effectief waren en konden uitlopen naar 10-3. In de laatste periode hielden de ploegen elkaar weer in evenwicht, 1-1, waardoor Robben onbedreigd op het kampioenschap af kan stomen. Eindstand: 11-4.

VZ&PC, nog steeds zonder de gebr. Sportel, moesten op zaterdag weer aantreden tegen de nummer 3 van de ranglijst: ZV. Utrecht. Ondanks de ruime thuiszege was het geen garantie voor succes. Uiterst gemotiveerd begon VZ&PC aan de wedstrijd K. Spit tekende voor 1-0. Waar keeper Sanderman een 5 meter stopte, wist Utrecht toch de aansluiting te maken, een overtal werd wederom door Spit goed afgerond.

De eerste uitsluiting voor Smelt betekende toch dat de Utrechters weer naast VZ&PC kwamen: 2-2. In de tweede periode was VZ&PC uiterst succesvol: Bloemhof 2x, T. Roelofsen en Smelt door 5m zorgden weer voor een 3-6 voorsprong.

In de derde periode kwam er toch weer druk op de 3-7 voorsprong, 4 ondertallen moest VZ&PC overleven en werden wat mogelijkheden niet benut waardoor de Utrechters tot op 7-8 konden terug konden komen. Jeugdspeler H. Scherphof was met doelpunt 8 weer succesvol.

In de laatste periode was de spanning groot en verruimde VZ&PC eerst de voorsprong aanvankelijk tot 7-10. Met 3 persoonlijke fouten van Smelt en Spit werd het nog billen knijpen, na een ondertal (8-10) en 5 meter tegen (9-10).
Nadat de aanvalstijd voor VZ&PC voorbij was, namen de Utrechters met nog 7 sec te spelen een time-out waarbij ook de doelman met de aanval mee speelde zodat er een ondertal voor VZ&PC ontstond, maar was de tijd toch niet voldoende om VZ&PC van de zege af te houden (9-10).

Setstanden

2-2
3-6
7-8
9-10

Aanstaande zaterdag speelt VZ&PC in de Stamper tegen het Emmense ESTA.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer