VZ&PC februari

VZ&PC dwingt Robben tot uiterste

Een puntje had HZC De Robben nodig voor het kampioenschap. Met nog een wedstrijd voor de boeg voor VZ&PC en twee voor De Robben konden de Hilversumse ploeg definitief het verwachte kampioenschap veiligstellen als het punten wist te halen in de Stamper.

In het smalle thuisbad probeerde de Vriezenveense ploeg toch een beter resultaat te halen dan in de uitwedstrijden toen men tot halverwege de tweede periode goed mee kon komen, maar daarna niet bij machte was om het De Robben moeilijk te maken.

Zonder de geblesseerde K. Spit maar weer met de gebroeders Sportel namen de Vriezenveners in de eerste periode al snel een 2-0 voorsprong, maar kwamen de schotvaardige Hilversumse ploeg al snel weer langszij. Met een benutte strafworp door M. Smelt kwam VZ&PC toch weer op voorsprong, maar een inzwemactie had succes voor de Robben 3-3.

In de tweede periode hielden de ploegen elkaar goed in evenwicht, eerst op achterstand en gemiste overtallen lukte het vooralsnog niet om weer naast elkaar te komen 3-5.

Ook in de derde periode bleef het gaatje van 2 doelpunten J. en T. Roelofsen wisten te scoren en pakte doelman Sanderman een van de 2 strafworpen. Waardoor de Hilversummers met 5-7 aan de leiding bleven.

Door ondertal aan het begin van de laatste periode leek VZ&PC de grip te verliezen 5-8, een moeilijk schot van N. Sportel en een 2 meter doelpunt van Bloemhof en een benutte strafworp bracht VZ&PC geheel terug in de wedstrijd (8-8). Helemaal toen B. Sportel door overtal VZ&PC voor het eerst op voorsprong zette 9-8.

Twee overtallen achterelkaar gingen jammerlijk verloren en pakte Sanderman weer een strafworp van Landeweerd. Een zeer goede actie van T. Roelofsen leverde weer een strafworp op benut door Smelt en stonden de Vriezenveners op comfortabele 10-8 voorsprong. Door overtal kwamen de Hilversummers weer tot de aansluiting 10-9.

Een onnodige tegen gegeven vrije worp leverde voor De Robben op de valreep de gelijkmaker op 10-10 en had VZ&PC met nog 15 seconden te spelen de mogelijkheid om alsnog door een overtal de wedstrijd in haar voordeel kunnen beslissen.

Voor de Robben was er champagne en het champion lied, en voor VZ&PC het goede gevoel van een puike wedstrijd en the best off the rest door een tweede plaats in de competitie. Als afsluiting gaat de ploeg aanstaande zaterdag op bezoek bij Livo in Aalten die VZ&PC in de thuiswedstrijd nog op 7-7 wist te houden.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer