Wandel deze zomer nieuwe Almeloopjes

Sportbedrijf Almelo organiseert in de zomervakantie een wandelactiviteit waar iedereen uit de gemeente Almelo aan deel kan nemen. Na het succes van vorig jaar heeft Sportbedrijf Almelo in samenwerking met betrokken wandelvrijwilligers opnieuw nieuwe wandelroutes in de gemeente uitgezet: de zogeheten ‘Almeloopjes’. Miranda Molendijk, leefstijlmakelaar van Sportbedrijf Almelo: “Dit is een fantastische manier om deze zomer in beweging te blijven en tegelijkertijd te genieten van de prachtige Almelose natuur.”

Praktische informatie

De Almeloopjes kunnen door iedereen op een eigen gewenst moment worden gelopen. De lengte van de routes verschillen. Molendijk: “Zo hebben we voor ieder wat wils. Het zijn stuk voor stuk schitterende wandelroutes, die je langs onontdekte plekken voeren waar we zelfs de rasechte Almeloërs mee verrassen.”

Sportbedrijf Almelo verstuurt op vrijdag 1 juli een digitale nieuwsbrief met daarin uitleg en de routebeschrijvingen van de nieuwe Almeloopjes. Deelname is gratis. Via de website www.wandeleninalmelo.nl kun je je aanmelden voor deze nieuwsbrief; schrijf je hier dus vooral voor 1 juli voor in.

Belang van bewegen

Na het programma FitStap en twee Beleefwandelingen, start Sportbedrijf Almelo met de Almeloopjes opnieuw een Almelo’s wandelinitiatief. Wandelen blijkt in Almelo een zeer populaire bezigheid. De belangrijkste redenen om een blokje om te gaan, zijn: fit en gezond worden en blijven, ter ontspanning en ‘er even tussenuit gaan’. Bovendien geeft wandelen energie, helpt het bij onthaasten en verbetert het de creativiteit. Molendijk: “Wandelen is een prettige beweegvorm die je zowel alleen of samen kunt doen, op elk moment van de dag.” Goed voor lichaam en geest!

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer