FC Twente simpel langs Fortuna Sittard

De eerste thuiswedstrijd van het nieuwe Eredivisie seizoen is zondag winnend afgesloten. Voor eigen publiek won FC Twente met 3-0 van Fortuna Sittard. De doelpunten kwamen op naam van Ricky van Wolfswinkel, Joshua Brenet en Virgil Misidjan. Het was Misidjan die in de openingsfase de eerste kans van de wedstrijd kreeg. Met een fraaie schijnbeweging zette hij twee verdedigers op het verkeerde been. Zijn poging scheerde langs de verkeerde kant van de paal. Van Wolfswinkel toonde zich na twintig minuten wel trefzeker. Hij schoot, na een fraaie pass van Gijs Smal, de bal hard langs de keeper.

Op slag van rust beloonde Brenet de thuisploeg met de 2-0. Vanuit een dubbele één-twee kwam hij voor de doelman uit, die geen antwoord had op de lage schuiver van de verdediger.

In de tweede helft zette Misidjan alsnog zijn naam op het scorebord. Vanaf de linkerkant van het strafschopgebied plaatste de aanvaller de bal zeer fraai in de rechterbovenhoek. Hij zorgde daarmee uiteindelijk ook voor de 3-0 eindstand. FC Twente speelt donderdag de volgende wedstrijd. Het gaat dan voor de UEFA Europa Conference League op bezoek bij Fiorentina, waarna een week later de thuiswedstrijd van het tweeluik wacht.

FC Twente – Fortuna Sittard 3-0 (2-0)

Scoreverloop
22′ 1-0 Van Wolfswinkel
44′ 2-0 Brenet
53′ 3-0 Misidjan

Toeschouwers: 27.000
Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof
Gele kaart: Duarte, Seuntjens, Yilmaz (Fortuna Sittard), Van Wolfswinkel (FC Twente)

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Brenet, Pleguezuelo, Propper, Smal, Sadilek, Zerrouki (69′ Kjolo), Vlap (69′ Steijn), Misidjan (83′ Tzolis), Van Wolfswinkel (76′ Ugalde), Rots (83′ Cerny).

Opstelling Fortuna Sittard: Van Osch, Cox, Siovas (82′ Janssen), Guth, Tirpan (46′ Pinto), Erdogan (82′ Sourlis), Duarte, Seuntjens, Ferati (46′ Yilmaz), Noslin (46′ Cordoba), Gladon.

Gijs Smal wordt besprongen na zijn prachtige assist op Ricky van Wolfswinkel die de 1-0 aantekende

Bron: FC Twente

Foto’s: Sportfoto-Oost.nl