Amicitia boekt eerste thuisoverwinning

Na het tegenvallende resultaat vorige week wist alles en iedereen bij Amicitia dat het de eerstvolgende keer beter en anders moest. Dat klinkt vooraf begrijpelijk, maar het moet dan op het veld nog maar even gebeuren.

In de eerste helft leek er voor de Toyota Drent formatie in eerste instantie geen vuiltje aan de soms flink bewolkte lucht. Na bijna twintig minuten spelen leidden de oranjekragen met 5-1. De nieuwe fusieclub NRC uit Enschede wenste zich echter niet neer te leggen bij een achterstand en knokte zich in de laatste tien minuten tot aan de rust knap terug naar een 6-6 gelijke stand.

Werk aan de winkel dus voor Amicitia, dat in de tweede helft het initiatief meer en beter naar zich toe trok. Door halverwege enkele slimme wissels toe te passen, kon Amicitia opnieuw uitlopen via 9-7 naar een ruime 13-8 voorsprong. En daarmee werd de angel uit het spel van NRC gehaald. Desondanks kwam de ploeg uit Enschede nog terug met twee treffers, maar bleven de winstpunten uiteindelijk en verdiend in Vriezenveen. Eindstand 13-10.

Aanstaande zaterdag staat er opnieuw een Twentse derby op het programma. Amicitia speelt dan in Enschede tegen DOS-WK. Volgens onze informatie was de laatste keer dat beide teams elkaar in de veldcompetitie troffen vlak voor de eeuwwisseling. De wedstrijd begint om 15:30 uur op sportpark Wesselerbrink.