Amicitia neemt de punten mee bij Noviomagum

Afgelopen zaterdag reisde Amicitia af naar Nijmegen voor de ontmoeting tegen Noviomagum. Met de wens om de succesvolle editie van vorig seizoen te herhalen, toen werd er twee keer van de Nijmegenaren gewonnen.

De Toyota Drent formatie begon sterk aan de wedstrijd. De gehele eerste helft was het de bovenliggende partij met goed veldspel. In de openingsfase stonden beide ploegen eerst nog in evenwicht (4-4), maar halverwege liep Amicitia al snel uit naar een comfortabele 6-10 voorsprong. Noviomagum miste twee keer een strafworp, waarna Amicitia de voorsprong tot aan de rust kon handhaven (10-13).

Conclusie in de pauze was dat het spel redelijk goed volgens plan verliep. Door geconcentreerd te blijven spelen en enkele kleine aanpassingen moest een goed resultaat zeker haalbaar zijn.

In de eerste tien minuten na rust bleek dat ook alleszins mogelijk. Noviomagum zette weliswaar extra druk, maar Amicitia bleef geduldig mee scoren (13-17). In de fase daarna waren de doelpunten schaars. Beide ploegen streden om elke bal, maar de doelpunten vielen mondjesmaat in een periode van ruim twintig minuten. Ondanks de vele kansen aan beide zijden. Toch was het Noviomagum dat het best uit de strijd kwam. Via vier doelpunten op rij vocht het zich terug tot een 17-17 gelijkspel. Amicitia voelde de druk maar bleef desondanks het gevoel houden dat er een goed resultaat te behalen viel. En dat lukte in de slotminuut, toen Ron Schipper fraai van afstand de verlossende 17-18 binnen gooide.

Een prima resultaat tegen een directe concurrent, waarmee Amicitia zich op een voorlopige tweede plaats in de poule nestelt. Komende zaterdag spelen de oranjekragen thuis tegen een andere concurrent: ODIK uit Barneveld en nummer drie in de poule. Deze wedstrijd wordt gespeeld op sportpark Het Midden en begint om 15:30 uur.

Reserves Amicitia maken feestje compleet

Amicitia 2 moest eerder op de middag spelen tegen Noviomagum 2. Amicitia begon onfortuinlijk aan de competitie en er werd een wedstrijd uitgesteld. Inmiddels heeft de ploeg zich goed hersteld en in Nijmegen kwam daar nogmaals een prima prestatie bij. Via een sterke 5-8 ruststand toonde het zich al de bovenliggende partij. Uiteindelijk won het de wedstrijd helemaal terecht met 11-15. De dubbele winst betekent traditioneel dat de gehele selectie binnenkort wordt getrakteerd op gebak.