Nipt verlies voor Jolly Jumpers

Afgelopen zaterdag speelde Dames 1 tegen de Grasshoppers uit Katwijk. Om 18.30 uur werd de wedstrijd begonnen in Sportcentrum de Vlaskoel te Tubbergen.

Het eerste kwart ging gelijk op. Beide teams moesten even op gang komen, maar waren aan elkaar gewaagd. Bij de Jumpers was het aanvallend even zoeken naar de juiste opties. De verdediging daarin tegen, was sterk. Er werd als team verdedigd en hierdoor kregen de Tubbergse dames veel energie van. Het eerste kwart eindigt in een 9-13 voorsprong voor de uitploeg.

De sterke verdediging werd in het tweede kwart doorgezet. Hierdoor kwam de uitploeg moeilijk tot scoren. De Jumpers spelen als team en maken een 12-0 run. Na 4 mooie aanvallen, die alle 4 eindigden in een 3-punter, slaan de roodhemden een klein gaatje. Maar door foutenlast komt de dames uit Katwijk twéé keer aan de vrije worp lijn te staan en worden de schoten beide keren benut. De teams zoeken de kleedkamer op met een 29-25 voorsprong voor de thuisploeg.

De tweede helft ging wederom gelijk op. Het werd een puntje-puntje wedstrijd. Aan beide kanten werd er slim en mooi gespeeld. De Jumpers konden de voorsprong even vasthouden, maar al gauw kwam Grasshoppers terug en nam de voorsprong over. Jolly Jumpers kwam in het derde en vierde kwart wederom in foutenlast en dit uitte zich in vrije worpen voor de uitploeg. De dames uit Katwijk speelden slimmer en hierdoor gaven hen de voorsprong niet meer uit handen. Jolly Jumpers verliest hierdoor met 57-64 van Grasshoppers uit Katwijk.

Een spannende maar ook mooie wedstrijd vol strijd en energie. Volgende week zaterdag spelen de Jumpers een thuiswedstrijd om 18.45 uur tegen TopKip Lions uit Landsmeer. Kom de dames aanmoedigen of volg het live via onze media.