De Tukkers wint derby tegen STEVO

Na 40 seizoenen stond de derby tussen De Tukkers en STEVO zaterdagavond weer op het programma. Het vele publiek zag op de zaterdagavond dat de thuisploeg in de eerste helft uit een vrije trap op voorsprong kwam. In de tweede helft drong STEVO even aan, maar De Tukkers bepaalde, wederom uit een vrije trap, de eindstand op 2-0.

Foto’s: Clemens Brughuis

In de eerste tien minuten van de wedstrijd had STEVO iets het overwicht en kwam de ploeg er een paar keer gevaarlijk door. De Tukkers stond verdedigend goed, waardoor grote kansen uitbleven. Na dertien minuten spelen was het aan de andere bijna De Tukkers dat op voorsprong kwam. Joep Egberink zag dat de doelman wat ver voor zijn goal stond en probeerde het van grote afstand. Zijn schot ging maar net over het doel.

Enkele mogelijkheden

De Albergenaren kwamen daarna beter in de wedstrijd en kregen ook enkele mogelijkheden. Aan de rechterkant wist Tim Haarhuis de bal voor te geven, waarna Kjell Huisman kon terugleggen op Joep Egberink. Het schot van Egberink kon nog net door verdediger Stijn Harmelink tot hoekschop worden gekopt. De gasten uit Geesteren werden in de eerste helft nog eenmaal gevaarlijk uit een hoekschop. Na dik een half uur spelen viel de hoekschop binnen de vijf meter en kon De Tukkers ternauwernood de bal wegwerken.

Op maat

Twee minuten later wisten de zwart-witten wel te scoren uit een standaard situatie. De vrije trap van Joep Egberink vanaf de rechterkant was perfect op maat voor Guus Demmer. Van dichtbij kopte hij de bal hard binnen: 1-0. STEVO had vlak na rust het overwicht en uit de omschakeling wist De Tukkers uit de counter bijna toe te slaan. Guus Demmer werd de diepte ingestuurd en legde de bal perfect breed op de meegelopen Tim Haarhuis. Van dichtbij redde de doelman uitstekend, waardoor STEVO in de wedstrijd bleef.

De nul

Het was wederom een hoekschop waaruit STEVO even later gevaarlijk werd. Een kopbal werd een metertje naast gekopt. Aan de andere kant was het De Tukkers dat uit een standaard situatie de stand verdubbelde. Joep Egberink krulde de bal vanaf de linkerkant prachtig in de rechterbovenhoek: 2-0. STEVO schakelde over naar plan B en bracht veel lengte in de ploeg. De Tukkers had dit goed onder controle, maar zag STEVO uit hoekschoppen toch nog twee goede kansen krijgen. Het was doelman Rens Davina die tot tweemaal toe geweldig redding bracht en er zo voor zorgde dat De Tukkers deze avond de nul hield.

Zondag 22 januari hervat De Tukkers de competitie met een thuiswedstrijd tegen Vorden. De aftrap op sportpark ’T Loarkamp is zoals gebruikelijk om 14.00 uur.