Den Ham pakt eerste punten, Tim Nijzink en John Brakert komend seizoen nieuwe hoofdtrainers

In de uitwedstrijd tegen Enter Vooruit op sportpark De Werf in Enter begon de Hammer victorie van het seizoen 2022-2023. Dat zal misschien de conclusie zijn, wanneer later wordt teruggekeken op dit seizoen.

Op de foto: Tim Nijzink en John Brakert, komend seizoen hoofdtrainers bij v.v Den Ham.

Den Ham begon met een flink gewijzigd team aan de wedstrijd op het bar koude kunstgrasveld. Door hele en halve blessures en schorsingen stond er een team op het veld waarin de jonkies uit de Hammer selectie de boventoon voerden.

Uitstekend moment

Daarbij speelde Ruben Kelder als regisseur op het middenveld, was Jurgen Jaspers een kwelling voor zijn directe tegenstander op de rechtsbuiten positie, en speelde Sven Lambers als linker verdediger alsof hij er al jaren stond. Daarbij kwam ook nog dat Daan Timmerman eindelijk zijn doelpunt wist mee te pikken bij de 0-1 voorsprong voor de Hammenaren na prima voorbereidend werk van Jaspers. Voeg daarbij dat Thomas Remmink alle schroom van zich af had gegooid en dartelde over het natte en koude veld en fraai de 0-2 binnen schoot in de 45ste minuut. Een uitstekend moment om daarna gelijk aan de thee te gaan.

Absoluut ongepast

In de 74e minuut was het zelfs Jorn Veldhuis die met een fraaie kopbal uit een hoekschop de 0-3 binnen kopte. Het Hammer publiek was perplex. Wel moet nog worden vermeld dat de adrenaline van de verloren WK-wedstrijd van het Nederlands team nog niet helemaal was uitgewerkt. In de 41ste minuut werd Peter Pluimers van Enter Vooruit na zijn tweede gele kaart door arbiter Braaksma naar de kleedkamer verwezen. Dat gaf aan Hammer zijde reden tot uitbarstingen van vreugde die absoluut ongepast waren.

Voldaan gevoel

Aan de andere kant solliciteerden meerdere spelers, met name van de thuisploeg, opzichtig naar een kaart door steeds maar weer verbaal te halen bij de leidsman, tot aan de assistent scheidsrechter toe. Het koude weer en de daarmee gepaard gaande vele pijntjes, gaf korte lontjes. Na het slotaakkoord van de leidsman gingen de Hammenaren voor het eerst dit seizoen met een voldaan gevoel richting de kleedkamer. Een mooie opsteker met de winterstop aanstaande, en een mooie gelegenheid om de blessures weg te poetsen en zich volle bak te richten op de tweede seizoenshelft.

Immers met een wedstrijd minder als Enter Vooruit die thans op de twaalfde stek bivakkeert met slechts twee punten meer, is er absoluut in de rest van het seizoen nog wat te halen.

Nieuwe hoofdtrainers

Tim Nijzink en John Brakert zullen komend seizoen als duo de rol van hoofdtrainers gaan oppakken, als opvolgers van de huidige coach Walter Weghorst. Nijzink is momenteel, na vele seizoenen jeugdtrainer te zijn geweest en na vier jaar hoofdtrainer bij Voorwaarts, actief als Hoofd Jeugdopleiding op sportpark de Rohorst. Brakert is al jarenlang trainer van Den Ham JO19-1.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer