Jolly Jumpers bekert door!

Een doordeweekse bekerwedstrijd stond gepland voor de dames uit Tubbergen. Ditmaal reisden de Jumpers af naar Utrecht om tegen de nummer 7 van de promotiedivisie te spelen. Een must-win werd dan vooraf ook duidelijk.
De Tubbergse formatie moest duidelijk even in de wedstrijd komen, het gaat de eerste minuten dan ook gelijk op. Maar na een mooie 3-punter voor de in het veld gekomen Pien Nijhuis zorgde ervoor dat de Jumpers weer wat ademruimte kregen. De stand moest uitgebreid worden en dat lukte in de laatste minuten van het 1ste kwart. Deze eindigde dan ook met een voorsprong van 8 punten in het voordeel van de roodhemden.
Fantastische fast-breaks in het begin van het 2de kwart zorgde ervoor dat Jolly Jumpers een run maakte. Maar gespeeld was de wedstrijd zeker nog niet, de Utrechtse dames gaven namelijk niet op en gingen voor iedere bal. De beide teams zochten de kleedkamer op bij een stand van 28-44 in het voordeel van de Tubbergse formatie.
Duidelijk werd in de rust dat er echt nog een tandje bij kon, rustig aan doen was dan ook zeker niet aan de orde. Even de puntjes op de i zetten en de wedstrijd snel in het slot gooien.
Dit kwart werd gestart met een mooie score van Iris Zwart, maar daarna doet Utrecht wat terug. Time-out noodzakelijk, met een andere defense als conclusie. Dit werkte, de Utrechtse dames kwamen er niet doorheen wat leidde tot mooie steals en scores. De wedstrijd was wel in het ‘slot’ gegooid, maar voor de wedstrijd van aankomende zaterdag was het belangrijk om met een goed gevoel het veld af te stappen. Met een 30 punten voorsprong konden de dames rustig aan doen, goede aanvallen doorspelen om te kijken waar de gaten liggen. Dit doen de dames goed, maar ze laten het toch nog zo hier en daar liggen in de defense.
Conclusie van de wedstrijd, de Tubbergse formatie onder leiding van Chris Stomp heeft een prima generale gespeeld voor de wedstrijd van aankomende zaterdag tegen binnenland. De wedstrijd eindigt uiteindelijk met een stand van 55-81 voor de Jumpers.

Wat hierboven al kort benoemd was is de wedstrijd van aankomende zaterdag. Dan spelen de dames een thuiswedstrijd tegen Binnenland. De wedstrijd start om 18:45, de dames kunnen jullie support goed gebruiken!