De Tukkers verliest van tiental in Reutum

Voor het eerste elftal van De Tukkers stond zondag de derby in en tegen Reutum op het programma. De gasten speelden een prima eerste helft en zagen dat Reutum vlak voor rust een rode kaart kreeg. Desondanks wist de thuisploeg na een 0-0 ruststand de wedstrijd met 4-1 winnend af te sluiten.

Foto uit archief: Clemens Brughuis

De zwart-witten begonnen uitstekend aan de wedstrijd. Er werd met lef gespeeld en door goed balbezit kwam Reutum amper van de eigen helft af. In de vijfde minuut leidde dit tot een grote mogelijkheid om al vroeg op voorsprong te komen. Guus Demmer wist na een goede actie de bal vanaf de rechterkant voor te zetten. In het strafschopgebied van Reutum werd Tim Haarhuis bereikt die de bal via een stuit richting doel schoot. Zijn inzet ging maar een half metertje over het doel.

Veel overtredingen

Het spelbeeld bleef in de eerste helft onveranderd. De Tukkers had het overwicht en Reutum wist zelden tot een goede aanval te komen. Uit een vrije trap schoot Robin Eidhof na een kwartier spelen de bal net over. Ondanks het veldoverwicht wist De Tukkers in het eerste bedrijf verder niet tot hele grote kansen te komen. Reutum had veel overtredingen nodig om het spel van de gasten te ontregelen. Na diverse gele kaarten was het Mark Morskieft die vlak voor de rust een veelbelovende aanval van De Tukkers onderbrak. Hij kreeg hiervoor zijn tweede gele kaart, waardoor de thuisploeg met tien man verder moest.

Betere papieren

Waar De Tukkers in de tweede helft de betere papieren leek te hebben, was het Reutum dat na 51 minuten spelen genadeloos toesloeg. Jaap Kamphuis zette de bal vanaf rechts goed voor richting Stijn Slaghekke. Van dichtbij tikte de aanvaller van Reutum de bal binnen: 1-0. De Tukkers had moeite om tegen het verdedigende tiental tot kansen te komen. In minuut 68 kwam Reutum er gevaarlijk uit en wist wederom toe te slaan. Sam Holsink werd in het strafschopgebied aangespeeld en zijn schot werd van richting veranderd, waardoor doelman Rens Davina kansloos was: 2-0.

Goede kansen

In het resterende deel van de wedstrijd kreeg De Tukkers enkele goede kansen op de aansluitingstreffer. Een schot van Guus Demmer zeilde over en even later kopte een speler van Reutum de bal bijna in het eigen doel. Het was doelman Kevin Tulk die ter nauwer nood redding kon brengen. Na 84 minuten spelen had Tymo Schär de 2-1 op zijn schoen nadat hij de bal uit een corner voor zijn voeten kreeg. Van dichtbij ging zijn inzet echter over het doel. Nog geen minuut later was het Sam Holsink die aan de andere kant het duel leek te beslissen.

Derde treffer

Hij werd uit de omschakeling aangespeeld en schoot de bal van grote afstand langs de doelman van de Albergenaren: 3-0. Vlak voor het einde van de wedstrijd schoot Tymo Schär namens De Tukkers van dichtbij de 3-1 binnen, maar het slotakkoord was voor de thuisploeg. De ploeg uit Reutum kreeg een indirecte vrije trap nadat de doelman van De Tukkers de bal via een eigen speler in de handen pakte. Sam Holsink wist wel raad met deze mogelijkheid en maakte zijn derde treffer deze middag: 4-1. Kort hierna floot de verder prima leidende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Aanstaande zondag staat er een thuiswedstrijd op het programma voor De Tukkers. De ploeg speelt dan om 14.00 uur tegen Lemelerveld.