TVC ’28 laat twee punten liggen tegen GVAV Rapiditas

Zondag stond er een onvervalste topper op het programma in de 1e Klasse E. TVC ’28, de nummer één, nam het in Tubbergen op tegen GVAV Rapiditas dat op een gedeelte tweede plaats stond met NEO uit Borne en WVV 1896 uit Winschoten.

TVC kwam in de zesde minuut ongelukkig op achterstand. Via de linkerflank van GVAV Rapiditas werd een bal strak voorgezet. Het was Joren Bosch van TVC ’28 die de bal in eigen doel schoot.

Overtuigend benut

Daarna werd TVC gevaarlijker. Eerst via een afstandsschot van Okke Schepers dat over ging, en vervolgens via een afstandsschot van Koen Leemhuis dat de keeper van GVAV Rapiditas niet klemvast had. De rebound leverde uiteindelijk niets op.  In de 22ste minuut was het Stef Roelofs die doorbrak. Echter werd hij binnen het strafschopgebied gevloerd door een speler van GVAV Rapiditas. Gevolg: een terechte rode kaart en een penalty. Deze werd overtuigend benut door aanvoerder Stefan Huiskes. 1-1 was tevens de ruststand.

Geen vervolg

In de tweede helft speelde TVC ’28 naar de kantine toe en werd geprobeerd de overtalsituatie te benutten. Veel kansen volgden er niet voor TVC. In de 66ste minuut werd Okke Schepers gewisseld voor Mart Groothuis. Dankzij laatstgenoemde was er dreiging via de linkerflank. Echter kwam uit vele strakke voorzetten geen vervolg. In de 78ste minuut wilde groothuis wederom voorzetten. Deze bal werd van richting veranderd en belandde op de paal. TVC ’28 moest af en toe nog waken voor de counter. Uiteindelijk werd er in de tweede helft te weinig gecreëerd, waardoor het bleef steken op 1-1.

Concurrent NEO wist in Borne met 7-0 te winnen van Jubbega en concurrent WVV 1896 speelde in Winschoten gelijk tegen Roden: 1-1. NEO is TVC tot op drie punten genaderd. Zondag 5 februari reist TVC ’28 af naar Groningen, waar GRC de volgende tegenstander zal zijn.