Amicitia herstelt zich prima tegen Juventa

In de streekderby tegen Juventa toonde Amicitia zich afgelopen zaterdag in Hardenberg de bovenliggende partij. Al bleek dat aan het begin van de wedstrijd nog niet. De ploeg uit Hardenberg begon fel en scoorde er flink op los. Binnen vijf minuten stond het op een 6-1 voorsprong. De Toyota Drent formatie moest zich flink herpakken. Coach Rick Keus overwoog een vroege time-out maar zag daar van af om zijn team vertrouwen te laten houden in herstel. En dat leidde tot het gewenste resultaat, vijf minuten later kwam het terug tot 7-7. In de periode naar rust waren beide teams nog goed in evenwicht, waarbij de oranjekragen met een klein voordeel de kleedkamers opzochten (9-10).

In de tweede helft stelde Amicitia orde op zaken en kon het uitlopen via 9-12 naar 10-14. Juventa vocht zich na enkele wissels terug in de wedstrijd (13-14). Amicitia verviel in oude fouten en moest toezien hoe na een kwartier spelen Juventa toch weer langszij kwam (15-15). Mede door uitblinkers Floor Wessels en Kelly Landkroon namen de oranjekragen opnieuw een voorsprong, om die niet meer uit handen te geven (17-19). In de slotfase toonde Amicitia zich de betere ploeg en speelde het de wedstrijd tactisch slim en goed scorend uit. Eindstand 18-23.

Met dit resultaat staat Amicitia in punten nu op gelijke hoogte met Kios (R) en Ritola. Laatstgenoemde ploeg is komende zaterdag de tegenstander voor Amicitia in sporthal De Zwet in Zuidlaren (18:25 uur). Voorafgaand speelt Amicitia 2 haar wedstrijd tegen koploper Ritola 2.

Reserves en junioren bereiken wisselend resultaat

Amicitia 2 verspeelde in en tegen Apeldoorn belangrijke punten. Ondanks een gelijk opgaande wedstrijd moest het in de slotfase een 16-15 nederlaag incasseren. Amicitia A1 toonde zich tegen Apeldoorn A1 de betere ploeg (14-17) en nam de punten mee terug naar Vriezenveen. Dat resulteert in een voorlopig mooie vierde plaats in de poule.