Blauw Zwart doet wat het moet doen en wint in Vroomshoop

In de laatste wedstrijd voordat de returns beginnen moest het team van Edgar Korf het opnemen tegen het jonge TOP uit Vroomshoop. Gezien het klassement is het een eenvoudige wedstrijd, maar dit moet in de praktijk altijd nog maar blijken. Door een kleine wijziging in de basisopstelling was het voor Mike Sarkeys, die overigens een uitstekende pot speelde, de allereerste keer oplopen bij het voorstellen van beide teams.

Vanaf het begin van de wedstrijd hebben de blauwhemden de leiding en nemen zij het initiatief in de wedstrijd. Achteraf gezien weet TOP slechts één keer op gelijke hoogte te komen (1-1). Blauw Zwart loopt gemakkelijk uit naar 1-4 en 2-5. Door een afstandsschot en een stip weet de thuisploeg nog even aan te haken (4-5), maar kunnen niet doordrukken door het prima verdedigen van de Blauw Zwart promotions formatie. Uiteindelijk zoeken beide teams met 5-10 de kleedkamer op.

De toon is gezet en Blauw Zwart doet precies wat het moet doen en wat vooraf is afgesproken. TOP niet in de wedstrijd laten komen en zeker niet laten denken dat er ook maar iets te behalen valt voor hen.

De tweede helft begint matig: Blauw Zwart speelt uitstekende aanvallen maar verzuimt om de kansen af te maken. Het is frustrerend dat, wanneer de aanvallen goed lopen, de doelpunten niet vallen. Op dat moment probeert TOP door wat wissels iets te forceren. Het team van Edgar Korf laat zich echter niet kennen en speelt lange, aanvallen terwijl de tijd wegkruipt. Halverwege de eerste helft staat het 10-13. Vanaf de 20e minuut in de tweede helft is de korf weer los en loopt de uitploeg eenvoudig uit naar een 12-20 overwinning.

Volgende week starten de returns. Blauw Zwart mag reizen richting Emmen, waar EKC2000 hen staat op te wachten. Thuis, in Enter weliswaar, kwam Blauw Zwart geen moment in gevaar en hebben zij met 22-16 de eerste punten van het zaalseizoen weten binnen te slepen.