Blauw Zwart speelt zichzelf naar een overwinning

Nadat Blauw Zwart vorige week tegen streekgenoot TOP uit Vroomshoop mocht aantreden en deze wedstrijd wist te winnen, begonnen vandaag de returns. Op het programma staat een wedstrijd tegen EKC 2000 uit Emmen. De thuiswedstrijd werd in het begin van het zaalseizoen gewonnen door de ploeg uit Wierden, de scheidsrechter floot toen af met een stand van 22-16 in het voordeel van Blauw Zwart. EKC 2000 is erg wisselend in de uitslagen en wist het medekoploper Elko uit Elim erg lastig te maken. Aan Blauw Zwart de taak om scherp aan de wedstrijd te beginnen en EKC 2000 niet te veel ruimte te geven om in de wedstrijd te komen.

In het begin van de wedstrijd werd het stuivertje wisselen, nadat EKC 2000 de score wist te openen. Na 10 minuten spelen stond er een stand van 3-2 op het scorebord. De ploeg van Edgar Korf zette in dit gedeelte van de wedstrijd even extra aan en wist vijfmaal achter elkaar de korf te vinden wat resulteerde in een 3-7 voorsprong voor de ploeg uit Wierden. Vanaf dat moment had Blauw Zwart een fijne voorsprong te pakken die zij, zo bleek later, niet meer uit handen hebben gegeven. De kleedkamers werden opgezocht met een stand van 6-10.

In de rust werd nogmaals duidelijk dat de Wierdenaren het vizier op scherp moesten houden en EKC 2000 niet in de wedstrijd moesten laten komen. Belangrijk was hierbij ook dat Blauw Zwart lekker hun eigen spel moest gaan spelen en zich niet moet laten opjagen en verleiden door mee te gaan in het spel van de thuisploeg.

In de tweede helft wist Blauw Zwart de score te openen, wat al snel werd beantwoord door een doelpunt van de ploeg uit Emmen. Blauw Zwart wist gelijk de score weer naar zich toe te trekken met 3 treffers op rij. Hierna volgt een mindere periode van de Wierdenaren, er werden te weinig kansen gecreëerd in de aanval en de scherpte in de verdediging viel ook af en toe weg. EKC 2000 wist hiervan te profiteren en wisten met 4 treffers terug te komen tot een stand van 11-14. Blauw Zwart wist vanaf dit moment de kansen weer te pakken en verdedigend stond de ploeg uit Wierden weer goed. De ploeg van Edgar Korf wist de laatste minuten van de tweede helft goed uit te korfballen en speelde zichzelf naar een 14-17 overwinning in Emmen.

Volgende week staat een belangrijke wedstrijd op het programma voor Blauw Zwart. Streekgenoot SDO uit Westerhaar komt op bezoek. SDO staat op dit moment op een derde plek in de ranglijst, terwijl Blauw Zwart de koppositie in handen heeft. Het belooft volgende week een spannende wedstrijd te worden. Let op, de wedstrijd Blauw Zwart 1 – SDO (W) 1 wordt aanstaande zaterdag om 15:20 gespeeld in de zomp in Enter.