BZSV De Blauwwitters doet zichzelf tekort in Bornerbroek

BZSV De Blauwwitters heeft zaterdag, op bezoek bij RKSV Bornerbroek, ook de tweede competitiewedstrijd na de winterstop verloren. Na een intense strijd stond Bornerbroek aan de goede kant van de streep.

De Blauwwitters hadden, na de grote nederlaag van vorige week, wat goed te maken dit weekend. Dat moest dan wel gebeuren tegen de nummer twee van de competitie. Bij voorbaat geen gemakkelijke opgave.

Op scherp

Trainer Ali Gozukeles had zijn ploeg echter op scherp weten te zetten en dat was te zien. De Blauwwitters schoten fanatiek uit de startblokken en zaten er kort op. Echter leidde dit ook al vroeg in de wedstrijd tot twee gele kaarten, voor Emiel Konink en Ruben Versteegen. Vooral laatstgenoemde mocht blij zijn dat het slechts bij geel bleef. De Blauwwitters zakten vervolgens in en lieten de bal aan Bornerbroek. De ploeg uit Borne behield echter de controle wat er toe leidde dat Bornerbroek niet tot grote kansen wist te komen.

Perfecte pass

Een paar afstandsschoten werden goed gepareerd door keeper Tom Markvoort. De grootste kansen waren voor De Blauwwitters zelf. De eerste kans was voor Ben Kamers die, na een perfecte pass van achteruit, alleen voor de goal kwam. Echter schoot hij tegen doelman Lars Kroezen op. Na ongeveer 35 minuten ging ook Bas Siccama alleen op de doelman af, maar hij werd net genoeg gehinderd door een verdediger. Daardoor kwam zijn schot niet goed uit de verf. Wegens het vele oponthoud liet de scheidsrechter maar liefst zeven minuten bijtellen, maar dat veranderde niets aan de ruststand.

Flinke domper

De Blauwwitters probeerden de goede lijn van de eerste helft na rust door te trekken, maar kregen in de 52ste minuut een flinke domper te verwerken. Bornerbroek aanvaller Dwight van den Blink draaide met de bal kort weg van zijn directe verdediger en plaatste de bal strak in de hoek. Vijf minuten later leken alle goede bedoelingen de prullenbak in te kunnen, toen Emiel Konink zijn tweede gele kaart pakte. Daardoor moesten De Blauwwitters het laatste half uur verder met tien man.Bornerbroek kreeg hierdoor eindelijk wat meer ruimte.

Grotere kansen

Dat resulteerde ook meteen in grotere kansen. In de 62ste minuut verdubbelde Bornerbroek dan ook de score. Het was opnieuw aanvaller van den Blink die, na een vlot lopende aanval, de bal hard in het dak van het doel schoot. De ploeg uit Borne probeerde de schade te beperken, door verdedigend goed georganiseerd te blijven voetballen. Hier slaagden het aardig in. Een kwartier voor tijd kwam Bornerbroek desondanks op 3-0. Winston Somhorst wilde de bal van achteruit wegwerken, maar nam te veel tijd. Daardoor kon zijn bal worden geblokt door Sander Kuik. De bal belande vervolgens uit de kluts achter doelman Tom Markvoort.

Voldoende aanknopingspunten

Ondanks de numerieke minderheid bleven De Blauwwitters vechten voor wat ze waard waren. Vijf minuten voor tijd leverde dat een doelpunt op. Hoewel niet meer dan een eretreffer, was deze wel dik verdiend. Een goeie voorzet van Bas Siccama werd door Ben Kamers in één keer achter doelman Kroezen geschoten. Hiermee werd de eindstand bepaald op 3-1. Ondanks dat de punten in Bornerbroek bleven, zijn er voor De Blauwwitters voldoende aanknopingspunten om op voort te borduren in de tweede seizoenshelft.

Komend weekend mag de ploeg uit Borne thuis de strijd aangaan met SV Rijssen. Op basis van de onderlinge ontmoeting eerder dit seizoen lijken daar mogelijkheden te liggen voor De Blauwwitters. Er werd uit weliswaar nipt verloren, maar dit had zeker niet gehoeven. De wedstrijd op sportpark ’t Wooldrik begint om 14.30 uur.