Vasse komt zwak begin niet te boven in Rossum

SV Vasse heeft op bezoek bij RSC in Rossum een onnodige nederlaag geleden op basis van de tweede helft. De eerste helft keken de blauw-witten al na twintig minuten tegen een 2-0 achterstand aan. Vlak voor rust deed Sam Haarhuis iets terug maar dit bleek niet afdoende.

Foto uit archief

Vasse begon uitermate slecht aan de wedstrijd. De eerste helft werd dan ook geen enkele kans gecreëerd en Rossum counterde er lustig op los. Dit resulteerde voor de roodhemden na twintig minuten al een 2-0 voorsprong op. SV Vasse leek op dit punt van de wedstrijd tegen een ruime nederlaag aan te gaan lopen. Toch kopte Sam Haarhuis een minuut voor rust de Vassenaren weer terug in de wedstrijd.

De thee had Vasse dusdanig goed gedaan en er werd volop gezocht naar de gelijkmaker. Maar voorin werd het net niet gevonden. Sam Haarhuis was een tweetal keer dicht bij de gelijkmaker maar schoot beide keren net naast. Douwe Naber zag op zijn beurt ook een schot uit de hoek worden gehaald. RSC bleef gevaarlijk in de counter en had nog een aantal kansen op de 3-1. Deze viel niet en uiteindelijk werd de tweede helft niet meer gescoord.

Op basis van de eerste helft een terechte nederlaag maar de tweede helft had er meer in gezeten voor de blauw-witten. Volgende week komt koploper MVV ’29 op bezoek.