AC TION opent jubileum jaar

Op Woensdag 1 februari opende AC TION het jubileumjaar 2023 met een feestelijke bijeenkomst in het clubhuis aan de Geessinkweg. Na opening door de voorzitter Jan Davids volgde een uiterst spannende en lastige atletiekquiz voor de ruim 90 leden die op de druilerige avond naar het clubhuis waren gekomen.

De vragen van quizmaster Emile Dopheide hielden de gemoederen lang bezig, maar uiteindelijk was er een team met de meeste correct antwoorden. Zij kregen een klein presentje en eeuwige roem. Chloë Kaal informeerde de aanwezigen namens de jubileum commissie ook nog over de komende jubileum activiteiten zoals een jubileum kamp voor de pupillen en junioren D en C, een officiële receptie en een spetterende sportdag met eindfeest op 10 juni. Leden werd ook opgeroepen nog met ideeën en ondersteuning voor de jubileum activiteiten te komen.

Eerder op de avond waren de pupillen al verrast door de trainers met een speciale jubileum training en een gepersonaliseerde bidon. “Zo’n TION-blauwe bidon ligt klaar voor alle leden. Het wordt dus opletten geblazen bij de aankomende loop en baanwedstrijden”, aldus Chloë Kaal lachend, “want je hebt zo de verkeerde bidon te pakken”. Daarom werden er naamstickers uitgedeeld en lagen er markeerstiften klaar.

Exact 75 jaar geleden op 1 februari werd de atletiek club TION (Twente Is Onze Naam) opgericht als afsplitsing van de voetbalvereniging Enschedese Boys. 53 leden van registreerden zich als lid. AC TION heeft nu meer dan 500 leden en verzorgt trainingen Nordic Walking, loopsport en baanatletiek voor kinderen vanaf 6 jaar tot en met masters van 80+. Er zijn al meer dan 100 TIONezen Nederlands Kampioen geworden bij de junioren en senioren en een aantal atleten hebben Nederland mogen vertegenwoordigen op internationale kampioenschappen zoals Marcel Dost (Olympische Spelen 1996, Atlanta). Bij de masters (atleten van 35 jaar en ouder) is de oogst op Europese en Wereld kampioenschappen aanzienlijk met 9 gouden, 15 zilveren en 9 bronzen medailles. Recentelijk heeft AC TION aan de wieg gestaan van de oprichting van Regionaal Trainingscentrum Atletiek Oost en dat begint zijn vruchten af te werpen. Onlangs deden er 5 junior atleten van TION mee aan de Nederlandse Kampioenschappen Meerkamp in Apeldoorn.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer