Ravijn

Heren 1 Het Ravijn verliest in vierde periode de wedstrijd tegen ZV De Zaan; dames 1 doet wat het moet doen: winnen in Eindhoven

Na de 16-15 winst in de Europese Challenger Cup tegen Enka Istanbul, maar dat toch leidde tot uitschakeling, stond zaterdagmiddag om 17:15 uur de thuiswedstrijd tegen ZV De Zaan op het programma. Die wedstrijd werd in de vierde periode met 10-14 verloren. Dames 1 deed het in Eindhoven beter: de wedstrijd tegen het nog puntloze PSV werd met 6-11 gewonnen.

Heren 1

“We begonnen goed aan de wedstrijd”, analyseert Ravijnaanvoerder en waterpolo international Jorn Muller: “We bleven drie periodes goed in de wedstrijd. Helaas maakten we in de laatste periode verdedigend een paar verkeerde keuzes waardoor ZV De Zaan de wedstrijd kon beslissen”, was de korte analyse van Muller.

Dames 1

“We hebben een wedstrijd gespeeld als een team die de touwtjes in handen had en geen moment de wedstrijd weggegeven. We hebben mooie aanvallen gespeeld met veel variatie. De verdediging zat goed dicht, zodat we met vertrouwen de aanval goed konden opbouwen”, aldus woordvoerster Laura Boerdam. Trainer-coach Wicher Diallo noemde het een zakelijke overwinning. “We gingen echter teveel mee in het fysieke spel van de hekkensluiter”, aldus Diallo. Ook had hij kritiek op de arbitrage, die volgens hem teveel toelieten. Aanvoerster Lotte Beunk kreeg een klap tegen haar hoofd te verwerken en een PSV speelster moest het water uit vanwege een vinger uit de kom.

Volgende wedstrijden

Zaterdag 18 februari speelt dames 1 om 17:00 uur een thuiswedstrijd tegen de dames van Polar Bears uit Ede. Heren 1 reist naar Gorinchem, waar om 20:00 uur de wedstrijd tegen promovendus en nog puntloze De Linge/PCG op het programma staat.

Statistieken

Eredivisie Heren:

Het Ravijn-ZV De Zaan: 10-14

Periodestanden: 4-3 5-5 (1-2), 9-10(4-5), 10-14 (1-4).
Doelpuntenmakers: Emiel Wouters 3x, Jorn Muller 2x, Stan Hageman 1x, Hugo Wouters 1x, Yoran Loos 1x, Bas ter Brake 1x, Bas Jan Dijkink 1x.

Eredivisie Dames:
PSV – Het Ravijn: 6 -11
Periodestanden: 2-4, 2-5 (0-1), 5-8 (3-3), 6-11(1-3)
Statistieken: Noa de Vries 3x, Dian Scholten 3x, Lotte Beunk 2x, Nina Scholten 1x, Margreet ter Schure 1x en Pien Gorter
1x.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer