Bon Boys na knappe winst bij de laatste 16 in bekertoernooi

Het eerste elftal van Bon Boys heeft zich zaterdagavond geplaatst voor de achtste finales van de districtsbeker. De ploeg van Matthijs Blijham versloeg in Kampen zaterdag eersteklasser KHC met 1-0. Een knappe zege. Na de groepswinst en de zeges op Victoria’28 en AZSV 2 wachtte Bon Boys zaterdag in de nok van Overijssel de volgende uitdaging. KHC is de nummer 5 uit de sterke zaterdag eersteklasse, waarin onder meer ook Quick’20, Achilles’12 en SVZW uitkomen.

Bon Boys kende geen schroom kende en vanaf de eerste minuut speelde het met lef en vertrouwen. KHC, dat wordt getraind door de Hengeloër Kenan Durmusoglu (volgend seizoen Achilles’12), bediende zich vooral van de lange bal en de omschakeling. Het spel van Bon Boys stokte in de buurt van het strafschopgebied. Ondanks het overwicht kwam de ploeg niet verder dan één kans voor Stefan Overbeeke. Zijn poging van dichtbij werd door de keeper tot een corner verwerkt. De thuisploeg kreeg ook één goede mogelijkheid, maar doelman Wouter Lankheet was zaterdag een niet te nemen horde voor KHC.

Na de rust
Na de pauze werd het spel van Bon Boys wat rommeliger, al scoorde de ploeg wel een prachtige goal. Met een fijn afgemeten pass stuurde Stefan Overbeke Dani Bultman de diepte in en zijn uitstekende voorzet werd door Jeffrey Zijlstra koeltjes over de keeper getild: 0-1.

Na die treffer zette KHC aan. De ploeg ging in de eindfase één-op-één spelen, gooide er een brok opportunisme tegenaan en was ook enkele keren dichtbij de gelijkmaker. Aan de andere kant verzuimde Bon Boys om te profiteren van de geboden ruimte. De ploeg brak verschillende keren uit en had bij één van die momenten het duel in het slot moeten gooien.

Dat gebeurde niet, maar het bleef uiteindelijk zonder gevolgen. In een competitiewedstrijd zou de conclusie hebben geluid: een gelijkspel was een juiste uitslag geweest. KHC had de meeste doelpogingen, maar het betere spel kwam een uur lang van de koploper uit de tweede klasse I. Al met al leverde Bon Boys een knappe prestatie door na de winst op FC Winterswijk opnieuw te winnen van een hoger spelende club. Daardoor gaat het elftal weer de koker in, dit keer voor een plek bij de laatste zestien.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer