Stef Roelofs scoort tegen Buitenpost z’n laatste in TVC 1

In de allerlaatste competitiewedstrijd van TVC ’28 dit seizoen in de 4e divisie, reisde de formatie van Bertil ter Avest af naar het Friese vv Buitenpost. TVC ‘28, de avond ervoor nog bekroond tot Sportploeg van de Gemeente Tubbergen van het jaar 2023, kon vrijuit voetballen nadat het zich vorige week thuis veilig had gespeeld tegen Heino. Voor Buitenpost stond er meer op het spel. Bij winst kon mogelijk nacompetitie worden voorkomen. Verder was het ook de laatste competitiewedstrijd van Jeffrey Huizinga, Stef Roelofs, Maarten Booijnk, Joren Bosch, Ruud Hesselink, Koen Fleer en Sam Holsink die allen afscheid namen van de hoofdmacht van TVC ‘28. Ook voor Stef Snijders die een jaartje naar het buitenland vertrekt om te studeren en te voetballen was het voor even de laatste mogelijkheid om wedstrijd minuten in het blauwwit te maken.

TVC ‘28 begon stroef aan de wedstrijd en zag in het eerste kwartier de spitsen van Buitenpost regelmatig voor het doel van Ruud Hesselink verschijnen. Buitenpost wist echter de geboden kansen niet te verzilveren. Gaandeweg de eerste helft kwam TVC ‘28 beter in haar spel en kreeg het meer grip op de wedstrijd. Toch was het Buitenpost dat in de 22e minuut via David Albert Villalta de score opende. 10 minuten later was het echter al weer gelijk. Een vrije trap genomen door Sam Holsink ging via de muur in het doel. Vlak voor rust brak voor TVC ‘28 het mooiste moment van de dag aan. Een hoekschop van Niek Staarink belande op het hoofd van Stef Roelofs. De alltime topscorer van TVC ‘28 kopte in zijn laatste duel de bal snoeihard binnen en bracht zijn team op voorsprong.

Na de rust kwam Buitenpost sterk uit de kleedkamer en begonnen druk te zetten naar voren. Binnen een kwartier na rust kwamen ze via twee keer Kian Visser weer op voorsprong. In het laatste half uur probeerde TVC ‘28 nog de gelijkmaker op het scorebord te brengen maar Mart Groothuis, Sam Holsink en Daan Geerts hadden het geluk niet aan hun zijde deze middag. Uiteindelijk bleef het bij een 3-2 stand in het voordeel van Buitenpost. De overwinning van Buitenpost was voor hun niet voldoende om nacompetitie te voorkomen. Komende zaterdag spelen ze in Buitenpost tegen Stevo, dat zich gisteren knap veilig speelde en tevens een periodetitel pakte. Michiel Mensink de trainer van Stevo zal komende week ongetwijfeld even een belletje doen naar zijn voormalige club voor een analyse van de komende tegenstander in de nacompetitie.

Zaterdag 15 juni om 14.00 uur speelt op de Grote Moat de selectie van TVC ‘28 tegen de Old Stars van TVC ‘28. Dit is gelijk de afscheidswedstrijd van onder andere Jeffrey Huizinga (van 4e klasse naar 4e divisie) en Stef Roelofs (alltime club topscorer). Tevens nemen we dan afscheid van de overige spelers die gaan stoppen bij TVC ‘28.