TOP toont veerkracht en wint van Hellas’63

Afgelopen zaterdag ontving TOP Hellas ’63 uit Nunspeet. Beide ploegen kennen elkaar goed en in het verleden zijn de resultaten altijd wisselend geweest. De wedstrijd in Nunspeet wist Hellas ’63 nog met redelijk ruime cijfers te winnen van TOP. TOP heeft de punten hard nodig om afstand te nemen van de onderste plekken, Hellas ’63 moet winnen om aansluiting te houden met de bovenste plekken.

TOP begon goed aan de wedstrijd door na enkele aanvallen de 1-0 te maken. Hellas ’63 maakte daarna de stand direct gelijk en de gasten wisten bij 2-4 het eerste gat te slaan. TOP reageerde snel voordat Hellas ’63 verder uit kon lopen, door twee keer achter elkaar te scoren (4-4). Bij TOP werd er onvoldoende verdedigd waardoor de doelpunten te makkelijk werden weggegeven(4-7). Door enkele wissels al vroegtijdig toe te passen ontstond er een betere verdediging en moest Hellas ’63 meer energie leveren om tot scoren te komen. Ook TOP moest er hard voor werken om de achterstand op Hellas ’63 in te halen. Dit gebeurde vijf minuten voor het einde van de eerste helft. TOP bracht de stand op 9-9 waardoor het weer een spannende wedstrijd werd. Helaas kon de ploeg het niet voorkomen om te gaan rusten met een achterstand (10-11).

Het eerste doelpunt na rust liet enige tijd op zich wachten maar het was TOP die wederom gelijkmaakte (11-11). TOP keek telkens tegen een achterstand aan, maar toonde veel veerkracht in de tweede helft door bij de stand van 14-14 het initiatief van Hellas ’63 over te nemen. TOP kwam op voorsprong (15-14) maar had veel moeite om deze te vergroten. Met nog een kwartier te spelen wist nu Hellas ’63 de gelijkmaker te noteren, 15-15. Vijf minuten lang stokten de scores bij zowel TOP als Hellas ’63. Daarna was het TOP die binnen twee minuten twee keer scoorde en een belangrijke voorsprong van 17-15 pakte. Verdedigend had TOP Hellas ’63 goed onder controle in de eindfase. Hellas ’63 wist niet meer te scoren en hetzelfde gold ook voor TOP. Eindstand 17-15.

Komend weekend speelt TOP tegen DTG uit Wijckel, een directe concurrent in de strijd om klasse behoud. Aanvang 15:30.