DOS’37 wint en beslecht lot FC Zutphen

Door een 2-0 overwinning op rode lantaarndrager Zutphen heeft DOS zich definitief veilig gespeeld. Door uitslagen op de andere velden bleek dat de drie punten nog nodig waren om het verblijf in de 1e klasse met een jaar te verlengen. Zutphen is door de nederlaag gedegradeerd en zal het volgend seizoen een klasse lager moeten laten zien.

Vanaf het eerste fluitsignaal nam DOS het heft in handen en zette Zutphen flink onder druk. Ondanks de stroeve grasmat werd er redelijk gevoetbald, wat resulteerde in kansen voor Smit en van de Velden. Op een enkele speldenprik na werd Zutphen niet gevaarlijk en het wachten was op de openingstreffer van DOS. Die viel na een kwartier voetballen. Wennink zette Meier vrij voor de goal, de afronding was keurig, 1-0. Tot aan de rust werd er niet meer gescoord, ondanks een paar hachelijke momenten voor de goal van Zutphen. Het was bij tijd en wijle prijsschieten, maar het vizier stond niet scherp deze middag.

Na rust hetzelfde beeld, DOS deelde de lakens uit en Zutphen was niet in staat een vuist te maken. De 2-0 werd gemaakt door Smit, na een aanvalscombinatie tussen Wennink en Meier. Het aantal kansen was niet meer op twee handen te tellen.

Het leek soms of de toeschouwers in een aflevering van Comedy Capers waren beland. Struikelpartijen voor een leeg doel, ballen over schieten binnen vijf meter voor de goal, er viel genoeg te lachen voor het publiek. Er werd in het resterende deel van de wedstrijd niet meer gescoord, de zege was verdiend, de 3 punten binnen.

Met nog twee wedstrijden voor de boeg tegen KHC en Nunspeet, heeft DOS de 7e plaats in handen en kan het nog 6e worden. Een seizoen met hoogte- en dieptepunten, enkele klinkende overwinningen, maar ook een aantal zeperds en grote nederlagen. Over het hele seizoen bekeken was de middenmoot het hoogst haalbare.