TC Twente sluit Eredivisie seizoen af in Almere met strijd om eindpodium

Bij de laatste wedstrijd van het Eredivisie triathlon seizoen in Almere wisten zowel de vrouwen als mannen van TC Twente een 4e plaats te behalen. De wedstrijd bestond uit een Relay, een estafette waarbij iedere van de vier teamleden een hele korte triathlon aflegde. Stijn Jansen nam de kop en kon met voorsprong overgeven op Mark Oude Bennink.

Langzaam kwam de concurrentie echter weer terug en toen Felix Reifenbach zijn onderdeel afrondde kwam Jan-Roelf Heerssema als derde achter Squadra – Eindhoven en Cerberus – Nijmegen als laatste atleet op de finish af. Echter Donald Hillebregt van VISMA/Trican uit Arnhem wurmde zich daar nog nét voor en kegelde daarmee TC Twente van het eindpodium. Toch was de vierde plek voor de Twentse heren de hoogste eindnotering in de Eredivisie ooit.

De Twentse dames begonnen op een 6e plaats met Sophie Lingelbach. Marije Dankelman, de U23 nationaal kampioene, bracht het team weer naar voren. Cindy Brussé en Deborah Wissink konden de vierde plaats handhaven en daarmee de derde plaats in de eindklassering van de Eredivisie. Na de 2e plaats in 2015 was dit weer een stabiele podium plaats na twee maal vijfde geworden te zijn de afgelopen jaren.

De overige Twentse teams deden in de middenmoot mee. Fitness Occasions/Step One uit Borne behaalde de 12e positie en 9e in het eindklassement en Rosiir – Tjellens/TTvW Hof van Twente uit Goor werd 14e en 12e in het eindklassement.