Eerste thuisnederlaag WVC Heren

Afgelopen vrijdag stond voor WVC heren de thuiswedstrijd tegen Time-Out op het programma. Deze tegenstander staat op een 4de plek met slechts 3 punten achterstand op WVC. Op voorhand betekent dit al een zware pot, maar ook het verleden tussen WVC en Time-out was al garantie op spektakel. Dat de wedstrijd ook veel emotie zou kennen, was te verwachten na de uitwedstrijd: deze werd zwaar bevochten, en enigszins fortuinlijk (ondergetekende meent zich een antenne op setpunt tegen te herinneren), gewonnen met 3-1. Coach Arjen Heuver kon niet beschikken over Ruben de Koeijer, de rest van het team was aanwezig.

Bijzondere wedstrijd met een bijzonder scoreverloop. Was de eerste set een close-call voor Time-Out (23-25), werden ze in set 2 weggevaagd (25-15). In de derde en vierde set gebeurde precies hetzelfde (22-25 om 25-19). Gevolg was de eerste 5-setter van het seizoen en deze ging na een spannende strijd nipt verloren: 13-15

Was het een verdiende overwinning voor Time-Out, dat weet ik niet, maar tussen alle klinische potjes die gespeeld zijn, was deze emotionele en beladen wedstrijd voor de verandering wel eens leuk. Maar winst had het nog beter laten smaken…. Opvallend detail: ondanks het 2-3 verlies van WVC, was het aantal gewonnen punten ruim in het voordeel: 108 om 99!

Volgende week zaterdag, 26 januari, is het tijd voor herstel in de uitwedstrijd tegen Skopein Wivoc H1. Deze tegenstander staat 11de en moet een makkelijke prooi zijn. De wedstrijd begint om 15.00 uur in Winterswijk.