SVZW in blessuretijd langs sc Genemuiden

Het zonovergoten sportpark De Wetering in Genemuiden vormde zaterdagmiddag het decor voor de ontmoeting tussen sc Genemuiden en SVZW. Na het eerste fluitsignaal ging de verdediging van Genemuiden meteen al in de fout, Frank Smit maakte het buitenkansje niet af in die 1e minuut, terwijl diezelfde Frank Smit in de 8e minuut de bal niet onder controle kreeg om alsnog de 0-1 aan te tekenen. Daarna liet de thuisploeg van zich spreken maar in de 21e minuut werd Yessin Maskoul gelanceerd en er op links als een haas vandoor ging richting het doel van Genemuiden en slechts door een overtreding van Roelof de Jong gestopt kon worden binnen de beruchte lijnen en dat betekende een gele kaart plus een penalty voor SVZW die door Robin de Jong zeker en vast werd binnengeschoten: 0-1.

Genemuiden werd daarna duidelijk steeds dreigender en was het maar goed dat Omar Kavak nogal eens te zelfzuchtig bleek zoals in de 35e minuut, terwijl SVZW doelman Jens Veldwachter zijn ploeg redde door de 1-1 in een reflex te voorkomen. Dezelfde doelman tastte twee minuten later mis en had geluk dat de kopbal naast zijn doel verdween. De 41e minuut betekende een gele kaart voor Michael Wensing namens SVZW en een vrije trap tegen, het schot daaruit van de voet van Arend van de Wetering belandde op de vuisten van Veldwachter. Ruststand 0-1.

Twee ongewijzigde elftallen kwamen na de thee op het veld en het eerste wapenfeit kwam op naam van Anne van der Kolk wiens schot net over het Wierdense doel verdween. De counter in de 53e minuut van de gasten leverde vanaf links een voorzet op van Yessin Maskoul, het was Frank Smit (foto) die een fractie te laat kwam om de bal binnen te lopen. In de 56e minuut gebeurde dan toch waar alom om gevreesd werd: Omar Kavak schoot beheerst de gelijkmaker binnen en gezien het aantal kansen dat Genemuiden kreeg, was dat ook terecht. Frank Smit probeerde het namens SVZW nog maar eens, hetgeen twee corners opleverde maar geen doelpunt en in de 69e minuut paste Philip Agteres zijn eerste wissel toe: Joshua ter Avest ging, Sten Knol kwam.

In de 73e minuut sloeg het noodlot toe bij SVZW omdat Sijmon Eenkhoorn onhoudbaar de 2-1 in de touwen joeg. Vervolgens vergat Genemuiden de 3-1 te scoren, zoals in de 79e minuut en de 81 minuut. (Kay Velda naast). SVZW gaf niet op, was via Yessin Maskoul dichtbij de gelijkmaker in de 82e minuut en wisselde Philip Agteres ten tweede male, dit keer door de moegestreden Bas Woesthuis te vervangen door Nino Ros. En omdat de thuisploeg weigerde de trekker over te halen bleef die slotfase ongemeen spannend daar in Genemuiden en bleef een keihard werkend SVZW vooralsnog weliswaar naar die 2-1 achterstand aankijken, maar was de pot nog niet gespeeld.

De vrije trap van Frank Smit in de 86e minuut bleek geen succes in tegenstelling tot het verwoestende schot van de voet van Tom Hegeman dat een minuut later onhoudbaar in de linker bovenhoek binnen viel, een schitterend doelpunt en tevens gelijkmaker. Vreugde alom bij alles wat SVZW een warm hart toedroeg en toen moest het toetje nog komen. In de 92e minuut begon de rappe Yessin Maskoul aan een solo die hij hoogstpersoonlijk prachtig en koel afrondde: 2-3.

Volgende week speelt SVZW uit in Bennekom voor de beker, aanvang 15.00 uur.Een week later, zaterdag 2 maart, volgt dan de inhaalwedstrijd tegen Berkum op sportpark Het Lageveld te Wierden.