HCTwente MB1 verliest van beter Laren MB1

HC Twente MB1 ontving afgelopen zaterdag de meiden van Laren MB1, de topper in de Super-B klasse. Na het onnodige verlies vorige week uit tegen HBS had Laren de eerste plek van HC Twente overgenomen in de Super-B klassen. Met enorm veel publiek was er tophockey te zien op het complex van HC Twente. Twee teams die elkaar weinig ruimte gaven en op het scherpst van de snede vol voor de overwinning gingen. Dat leidde tot een doelpuntrijke eerste helft. Laren kwam halverwege de eerste helft op een 0-1 voorsprong, echter vrij snel daarna wist Emma Mulder uit een zeer mooi uitgevoerde strafcorner de stand weer gelijk te trekken: 1-1. Een op en neer golvend spel volgde …. Na de 1-2 voor Laren wist Emma Mulder na goed voorbereidend werk van Vera de Rooij de 2-2 op het scorebord te zetten. Daarmee gingen beide teams rusten.

Na de rust ging Laren meer druk op de Twentse verdediging leggen Dat resulteerde halverwege de tweede helft in de 2-3 voor Laren. Twente ging in het restant van de wedstrijd wel meer risico nemen om de gelijkmaker te forceren, maar dat mocht niet meer baten. Een 3-3 was met enig fortuin nog een mogelijkheid geweest, maar Laren wist de ontstane ruimte goed te benutten trok de wedstrijd naar zich toe en de 2-4 te scoren. Aangezien de bovenste ploegen dicht bij elkaar staan, zakt HC Twente af maar plek 5. Volgende week zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Bloemendaal op het programma (aanvang 12.30 uur).