Amicitia kan degradatie nog ontlopen ondanks verlies

Een week na de voor velen verrassende overwinning van Amicitia in Leek werd opnieuw een Groningse tegenstander welkom geheten. Afgelopen zaterdag kwam Nic naar een bomvolle sporthal de Stamper in Vriezenveen. Een ploeg die in bepaalde fases van de competitie dure punten morste, maar in de laatste weken weer zicht kreeg op de titel. Bovendien heeft Nic jarenlange ervaring in de hogere korfbalklassen, waarmee het kwaliteitsverschil met de Vriezenveense formatie vooraf duidelijk was.

Amicitia begon fel aan de wedstrijd (2-0) en zag na bijna tien minuten spelen een 7-4 voorsprong op het scorebord verschijnen. Nic kwam even later op gelijke hoogte (8-8) en strafte daarna terugkerende fouten bij de oranjekragen af (10-14). In de fase vlak voor rust scoorde Amicitia nog twee keer (12-15).

Na rust brachten de Vriezenveners het verschil eerst nog terug tot twee doelpunten (13-15). Maar de ploeg uit Groningen liep binnen het kwartier uit naar 17-25. De Vriezenveense formatie weigerde de handdoek te werpen en knokte zich zo goed mogelijk terug via 19-25 en 21-26. In de laatste vijf minuten van de wedstrijd volgden vier doelpunten op rij en leek een kleine kans op een stunt mogelijk (25-27). Maar de resterende speeltijd bleek onvoldoende om dat ook waar te maken. Nic won verdiend met 25-28.

Ondanks de teleurstelling bij de Amicitia spelers mag worden geconcludeerd dat het behaalde resultaat voldoende mogelijkheden biedt voor de laatste competitiewedstrijd komende zaterdag. Dan wacht de ontmoeting in en tegen nummer twee Heerenveen. Gelet op de overige resultaten in de poule is voor Amicitia een wedstrijdpunt voldoende om directe handhaving af te dwingen. Daarbij is het dan wel afhankelijk van het resultaat in de wedstrijd Nic-De Hoeve. De wedstrijd in Heerenveen begint om 19.00 uur.

Op de foto: Tim Bakker