NKC’51 sluit eerste deel veldseizoen af met winst op De Hoeve

Zaterdag speelde NKC’51 de eerste return van de veldcompetitie tegen De Hoeve. In de eerste wedstrijd van het seizoen won NKC’51 moeizaam van de Friezen, waarin het een zwakke wedstrijd op de mat legde. De Hoeve staat weliswaar puntloos onderaan, maar wist het verschillende tegenstanders al aardig lastig te maken en NKC’51 was dus gewaarschuwd.

NKC’51 begon erg matig aan de wedstrijd, slechte aanvallen werden afgewisseld met verdedigende fouten, waardoor het De Hoeve in de wedstrijd hielp. In de eerste tien minuten werd er niet gescoord en NKC’51 keek daardoor tegen een 4-0 achterstand aan. Uiteindelijk werd de ban gebroken voor de Nijverdallers middels een strafworp en de ploeg reageerde daarna met de 4-2. Verdedigend bleef het bij de ploeg van Gert Schorn stroef lopen, De Hoeve speelde zonder druk en wist vrijwel elke bal van elke afstand door de mand te gooien. Na een kwartier spelen stond een zwak NKC’51 op een 9-3 achterstand. NKC’51 bleef hard werken en wist hier en daar te scoren, maar kon niet verder inlopen op de Hoeve omdat er volop mee werd gescoord door de Friezen. De ruststand werd uiteindelijk bepaald op 14-9.

Na rust moest er een ander NKC’51 uit de kleedkamers komen in dan de eerste helft, en dit was direct te zien. Waar De Hoeve in de eerste helft veel goals cadeau kreeg, moesten de Friezen nu hard voor hun doelpunten werken. NKC’51 gaf veel druk en dat leverde veel balveroveringen op. Aanvallend speelde NKC’51 slimmer en creëerde het betere kansen. Binnen tien minuten werd het verschil op twee gebracht, 16-14. De Hoeve kwam niet meer tot scoren en dat gaf NKC’51 de mogelijkheid om de stand gelijk te trekken en het initiatief over te nemen.

Dit gebeurde, NKC’51 kwam voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong en sloeg direct een gaatje van twee, 16-18. De Hoeve wist te aansluitingstreffer nog te maken, maar daarna zette NKC’51 nog één keer aan voor het einde van de wedstrijd en wist deze te beslissen. De voorsprong werd uitgebreid naar 17-20 en hiermee was de wedstrijd gespeeld. Beide ploegen scoorden nog om en om, het slotakkoord was voor NKC’51. Eindstand 18-22.