DOS’37 vergeet punten te pakken bij DFS

In Opheusden kreeg DOS’37 in het eerste half uur voetballes van de gastheren, die terecht op voorsprong kwamen. Daarna waren de Vriezenveners duidelijk beter, maar door het missen van de kansen werd er verloren met 2-1.

De thuisploeg startte met technisch prima spel. DOS’37 kwam niet verder dan alleen maar verdedigen. Terecht nam het team van trainer Arno Arts een 2-0 voorsprong door treffers van Zefanho Kiriwenno en Cedric Badjeck. Na een half uur was die stormloop over en kwamen de gasten beter in hun spel. Trainer Kenan Durmuşoğlu zag daarbij liefst vier grote kansen verloren gaan, die door Menno Kamphuis en Ronald te Morsche gemist werden. In plaats van een gelijkspel of zelfs een voorsprong voor DOS’37 stond het bij rust 2-0 voor DFS Opheusden.

In de tweede helft was de ploeg uit Vriezenveen duidelijk de beter spelende partij. Ronald te Morsche rondde halverwege die speeltijd een prima opgezette aanval via Douwe Koebrugge en Menno Kamphuis af, 2-1. Daarvoor had Kamphuis opnieuw al een grote kans laten liggen. Hidde Boers zag later zijn boogbal nog nipt gepakt worden doelman Jordy van der Kracht. Kort voor het einde werd een goede mogelijkheid voor de thuisploeg gekeerd door Patrick Nitert, terwijl op dat moment ook zijn teamgenoten al begrepen, dat ze verzuimd hadden om te winnen.

De gastheren waren na het laatste fluitsignaal opgelucht. Zij vervielen namelijk in een spel, waarin alleen gezocht werd naar individuele successen. Zonder enig resultaat. DOS’37 streed als één collectief en maakte het daardoor de thuisploeg heel erg moeilijk. Maar dit was door het missen van de kansen nu niet voldoende om de wedstrijd zelfs winnend af te sluiten. Het bleef 2-1 voor de Opheusdenaren.