TOP start zaalseizoen met onnodige nederlaag tegen EKC 2000

TOP heeft het eerste gedeelte van het veldseizoen met 10 punten afgesloten en sterke ploegen als HKC en ELKO werden verslagen. In de voorbereiding op het zaalseizoen heeft TOP veel oefenwedstrijden gespeelt. Ondanks dat de ploeg door blessures en afwezigheden niet altijd compleet was liet het bij vlagen goed spel zien. Zodoende reisde TOP met veel vertrouwen af naar Emmen. EKC 2000 was hier de tegenstander. Op het veld speelt deze ploeg bovenin mee in de 4de klasse.

In het begin van de wedstrijd werd bijna elke aanval gepromoveerd tot een doelpunt. Na enkele minuten stond het al 2-2. TOP liep hierna uit naar 2-4 maar kon niet doordrukken. EKC kwam simpel terug en liep na een 5-5 tussenstand uit naar 8-5. TOP had in één vak de nodige moeite met het achter verdedigen van EKC. Ondanks dat wist TOP voor rust toch de aansluiting te vinden. Beiden ploegen gingen met een 11-10 ruststand aan de thee.

In de 2de helft wist TOP snel weer op gelijke hoogte komen, echter counterde EKC steeds met 2 doelpunten. Telkens wist TOP weer gelijk te trekken. Van 11-11, 13-13 ging het naar 16-16. Bij EKC gingen ze het achter verdedigen nog extremer uitvoeren. TOP werd hierdoor gedwongen tot het nemen van kansen dichtbij de korf, zonder een rebound. Deze kansen werden jammerlijk gemist. Er brak een doelpuntloze periode van een kleine 10 minuten aan. EKC kwam hier het beste uit en wist weer 2 doelpunten te score. TOP wist vlak voor tijd nog wat terug te doen, maar EKC besliste de wedstrijd met een korte kans. De goed leidende scheidsrechter floot af bij een eindstand van 19-17.

Komende zaterdag komt Emmeloord naar Vroomshoop. Beiden ploegen kwamen elkaar vorig jaar tegen in de 2de klasse waarin ze allebei degradeerden. Emmeloord wist haar eerste wedstrijd niet te winnen, in een doelpuntenfestijn was Invicta uiteindelijk de betere. Aanvang van deze wedstrijd bedraagt 16:30 uur.