Dynamo dames op bijna alle fronten beter dan Apollo 8 2

Na de mooie overwinning in Sneek was Dynamo dames ook gebrand om dit goede spel in Tubbergen voor het eigen publiek te tonen. Ook al omdat de Tubberger dames Masu de Ridder een geweldig afscheid wilde bezorgen. Dat lukte met verve. De ploeg van Dennis Polman en Raymond Keemers speelden zeer solide en was deze middag op bijna alle fronten beter dan de dames uit Borne. Alleen op de punten lengte en gezang scoorde Apollo 8 beter.

Als het allereerste punt van de wedstrijd de voorbode was geweest dan was de stand ongetwijfeld heel anders geweest. Een hard geslagen bal van Dynamo werd even heel erg duidelijk afgeblokt door Apollo. Dat was even een wake-up call. Beide teams maakte daarna een serie punten. Van 1-4 ging Dynamo naar 9-5 en 15-9. Apollo kwam sterk terug in een fase waar Dynamo slordig volleybalde. Bij 15-15 werd bij Dynamo de knop “zo is het genoeg” ingedrukt en kwam het langzaam aan weer beter in haar spel. Bij 17-17 kon het een gat slaan van 3 punten. Met name door goed serveerwerk kon Apollo onder druk worden gezet en ging het ineens snel richting de 25 punten. De oranje-hemden maakten 8 punten, tegen Apollo 3 punten.

Over de tweede set kunnen we kort zijn. Dynamo bleef heel stabiel spelen, serveerde goed en kon daarmee Apollo passend onder druk zetten. In deze set was dat bij de gasten het grote euvel. Passend kwam het niet aan waardoor de bal te makkelijk terug kwam. Dynamo kon daardoor naar hartelust aanvallen. De 25-13 in deze set zegt eigenlijk alles.

En dan de derde set. Daar waar Dynamo vorige week behoorlijk hard onderuit ging wilde het nu ook van meet af aan de regie weer in handen hebben. Door het goede herstel van Apollo lukte dat dit keer niet. Het publiek kreeg mooie ralley’s voorgeschoteld waarin er voor elk punt knetterhard werd geknokt. De standen 11-11, 13-13, 15-15 en 18-18 liet zien dat het in deze set dicht bij elkaar lag. Door opnieuw goed serveer- en verdedigingswerk aan Tubberger zijde werd er een gat geslagen van 3 punten. Bij 22-19 kwam Wieke Kuipers aan de serve en ook zij bracht de serve zodanig over het net dat Apollo in de problemen kwam. Met 25-19 was ook de eindsprint van Dynamo in deze set weer daadkrachtig te noemen.

Set vier. Dynamo wilde de 5 punten pakken. Wederom stond er een gretig team in het veld dat al snel een voorsprong pakte. Bij Apollo werd nog wel hard geknokt maar de onnodige foutenlast was simpelweg te hoog bij de Bornse dames. Op 24-20 kreeg Masu de Ridder haar spelerswissel. Zij verlaat Dynamo na bijna 5 seizoenen doordat ze voor haar stageplaats naar Amsterdam verhuisd. Een topspeelster die ook in deze wedstrijd haar waarde weer bewees en daarnaast ook nog een geweldige teamspeelster is. Heel veel succes in het Amsterdamse Masu en bedankt voor 5 fantastische seizoenen. De wedstrijd werd gelijk daarna afgemaakt en met 25-20 stond er een verdiende 4-0 overwinning op het wedstrijdformulier.

Met deze mooie 5-punter heeft Dynamo zich stevig op de 5e plaats van de eerste divisie gezet. Qua puntenaantal komt het naast Apollo 8 2 maar er moet wel bij vermeld worden dat Apollo een wedstrijd minder heeft gespeeld. Dynamo’s jongelingen kunnen zich nu gaan opmaken voor de Open Club Kampioenschappen. Dynamo dames 1 speelt pas op 7 maart weer in Varsseveld tegen VCV.