Voortvarende start MB1 HCTwente in landelijke competitie

MB1 van HCTwente had zaterdag haar eerste wedstrijd in de landelijke competitie. Ingedeeld in de poule met Huizen, Hurley, Gooische, Laren en Leonidas. De eerste wedstrijd was thuis tegen Leonidas. De wedstrijd was krap 2 minuten bezig en Sophie Olde Veldhuis scoorde voor Twente haar eerste doelpunt al. Er was en bleef veel druk naar voren, waaruit 2 strafcorners ontstonden voor Twente maar tot scoren kwam het niet. Scoren deed Sophie Olde Veldhuis echter al snel weer in de 20e minuut na een mooie voorzet van Nikki Mulder. En de hattrick maakte Sophie in de 26e minuut door een rebound mogelijkheid te benutten die ontstond door een schot op doel vanuit een strafcorner voor Twente.

Na de rust waren er nog even 2 kansen tot scoren door 2 strafcorners voor Leonidas maar beiden werden relatief makkelijk geweerd door de keepster van Twente, Laurie Hietbrink. In alweer de 6e minuut van de tweede helft scoorde Noa Willemsen voor Twente de 4-0. Er volgenden nog diverse strafcorners voor Leonidas maar Twente verdedigde goed, van reële scoringskansen was vrijwel geen sprake. Leonidas kwam aan het einde van de wedstrijd 1 maal tot scoren en wel met een velddoelpunt door Naomi Steenstra. Al met al was het een prachtig begin voor MB1 van HCTwente die voor het eerst in de landelijke competitie mee doen met een verdiende eindstand van 4-1.