BC Bousema begint competitie thuis tegen Dallinga.com

Komend weekend gaat de DKM Tools driebanden van start en direct merkt men bij BC Bousema de gevolgen van COVID-19. “Door COVID-19 komen we gelijk al in de problemen omdat het er naar uitziet dat we niet kunnen beschikken over Gokhan Salman en Murat Naci Çoklu. Een van beide spelers treedt normaliter aan wanneer de competitie samenvalt met de Duitse Bundesliga. Onze vaste reservespeler Sander Jonen speelt ook regelmatig op zondag in de eerste divisie. Het ziet er naar uit dat we iets moeten gaan doen in de teamsamenstelling. Of dat mogelijk is hangt af of het bestuur van sectie driebanden de regels betreffende opgave teamsamenstelling voor dit seizoen kan aanpassen ivm deze Corona crisis”, aldus captain Ronny Hazewinkel van de Lochemse formatie. Ook verwacht hij dat gedurende de competitie weleens een wedstrijd zou kunnen uitvallen omdat een speler positief getest is.

Gevraagd naar de verwachtingen van zijn team voor het komend seizoen is hij redelijk positief gestemd: “Van uitgaande dat de Turkse spelers vroeg of laat kunnen deelnemen verwacht ik dat we bovenin mee kunnen draaien. Al moet ik wel zeggen dat veel teams dit jaar aan elkaar gewaagd zijn. Met een uitzondering misschien van SIS die veruit favoriet is voor het kampioenschap”.

Maar hij blijft sceptisch: “Kortom we zullen gaan spelen waarbij direct al merkbaar is dat COVID-19 een stempel drukt op het verloop van de competitie en dat we ons moeten aanpassen aan deze omstandigheden. Voor het publiek betekent dat ze zich tijdens de wedstrijden zo min mogelijk moeten verplaatsen waarbij er rekening gehouden moet worden met de bekende onderlinge afstand”.

In de eerste wedstrijd tegen het Zeeuwse Dalliga.com speelt Hazewinkel derhalve met Johan Loncelle (boven) op één, Stefan Galla op twee, Anno de Kleine (foto intro) op drie en Frans van Schaik (onder) op vier.

De vermoedelijke opstelling van de gasten is: Peter de Backer op één, nieuwkomer en opvolger van de vertrokken Frédédric Caudron, de Deen Allan Schroder speelt op plek twee, Steven van Acker speelt op drie en teamcaptain Berry Dallinga neemt plek vier voor zijn rekening. De eerste twee partijen aan de Zutphenseweg in Lochem beginnen om 13:00 uur.

Foto’s: Jaap Gönning

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer