Mariënberg verliest met 0-3 van SVVN

Voetballen zonder het hondstrouwe publiek is niet wat. Die conclusie mag je rustig trekken na 2 x 45 minuten voetballen op een troost- en sfeerloos Westerpark. Voetballen zonder supporters is als bier zonder schuim, is als boerenkool stamppot zonder jus of tomatensoep zonder ballen. En dan verliest Mariënberg je ook nog, vrij kansloos, van SVVN uit Nijverdal. Mariënberg beschikt sinds zaterdag over een nog overvollere lappenmand. Spits Rolf Hofsink haakte af na een half uur spelen, het schoot hem in de hamstring. Na amper een kwartier spelen had de thuisploeg al achter kunnen staan met 0-2. Maar de paal en Dennis van der Veen die een bal wegkopte op de doellijn voorkwamen een vroege achterstand. Daarover kon Mariënberg slecht één goed lopende aanval tegenover stellen die wel een doelpunt had verdiend. Maar het geluk zat vandaag verstopt op het Westerpark en liet zich niet zien. Vlak voordat Rolf Hofsink uitviel kwam SVVN op de reeds in de lucht hangende voorsprong. In de 29e minuut schoof Bas Koedijk de 0-1 onder Thijs door. Vlak voor rust verdubbelde Jimmy Scharphof van rand zestien de score. Zijn ziendende schot was Thijs te machtig en zorgde er voor dat SVVN vlak voor de rust op rozen en 0-2 voorsprong zat.

Na rust wisselde Niels van ’t Hoog de 17-jarige Collin Bouwhuis voor de moegestreden Patrick Willems. Na 3 minuten in de tweede helft was de wedstrijd al gelopen. De zoon van Frederic, Marvin Thomas, schoot alle illusies van de roodzwarten voorzichtig aan diggelen, 0-3. Mariënberg probeerde het wel. Maar het verjongde elftal  kon geen potten breken. Doelman Loohuis hield vrij simpel eenvoudig de nul. Zijn collega aan de andere kant voorkwam nog enkele doelpunten. Zo bleef het uiteindelijk bij een meer dan verdiende 0-3 zege voor onze gasten uit Nijverdal.