BC Bousema met 6-2 te sterk voor A1 Biljarts

De driebandenspelers van het Lochemse BC Bousema zijn ook na de vierde ronde in de DKM TOOLS eredivisie nog ongeslagen. In eigen huis werd het tegen het bezoekende A1 Biljarts uit Apeldoorn 6-2 na een tussenstand halverwege van 2-2. Captain Ronny Hazewinkel moest op het laatste moment door het corona virus, Duitsland kondigde code rood af waardoor Stefan Galla niet beschikbaar was, zijn team daardoor noodgedwongen wijzigen.

Voor de tweede keer moest hij een beroep doen op Denekamper Stefan Lenting, die helaas deze middag niet opgewassen was tegen captain Addy Wienk van A1 Biljarts. Vanaf het begin liep Lenting achter de feiten aan. Halverwege stond het nog wel 19-21, maar vanaf dat moment liet Wienk er geen gras over groeien en won na 35 beurten met 29-40.

Op de andere tafel boekte Frans van Schaik zijn eerste overwinning van dit seizoen. Tegen Kay de Zwart stond hij halverwege na negen beurten al op een comfortabele 20-5 voorsprong en finishte na 24 beurten met een mooie 40-18 overwinning.

Na de hervatting toonde Johan Loncelle opnieuw zijn uitstekende vorm. Dit keer was hij met 40-10 Jelle Pijl, geen onbekende in Lochem, met 40-10 de baas. In het begin kon de Hengeloër de Belg nog wel bijbenen, maar moest al snel zijn meerdere erkennen in Loncelle.

De partij tussen Anno de Kleine en Richard Bitalis moest nu gaan bepalen tussen winst of een puntendeling. Halverwege stond De Kleine na 20 beurten nog op een 16-22 achterstand, maar kreeg daarna steeds meer grip op de ballen en het laken waardoor hij de Fransman geen schijn van kans meer gaf. De Kleine trok uiteindelijk na 25 beurten met onder andere een slotserie van tien caramboles aan het langste eind. Hij had voor de laatste 24 caramboles slechts vijf beurten nodig.

“Dit was een echte team prestatie. Het was alleen jammer dat Stefan in het tweede deel stil viel waarvan zijn tegenstander gretig profiteerde”, aldus Frans van Schaik na afloop.

Foto’s archief: Jaap Gönning

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer