Set-Up’65 verliest thuis nipt van VCN: 2-3

In Ootmarsum speelde Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65 de vijfde wedstrijd van dit halve reguliere seizoen tegen Laudame Financials VCN, dat pas voor de tweede keer in actie kwam. De laatste wapenfeiten van de teams waren verlies voor Set-Up tegen Apollo 8 en winst van VCN tegen FAST.  Set–Up’65 ging voor de eerste zege van het seizoen, VCN wilde ongeslagen blijven.

De thuisploeg kon twee keer een achterstand in sets wegwerken. Met 25-20 maakte Set-Up’65 de met 22-25 verloren eerste set ongedaan. En met 25-23 de met 21-25 verloren derde set. Na de 13-15 in de vijfde was het over en uit. Scorend was Elles Dambrink van de gasten uit Capelle de absolute uitblinker met 33 punten, waarvan 4 aces en 4 blokpunten. Bij Set-Up kreeg Froukje Hoenderboom de meeste punten (22) achter haar naam. Benthe Olde Rikkert scoorde er 20, Marlies Eertman 16 en Martine Stevelink kwam met 10 punten ook nog in de dubbele cijfers.

Beide teams hadden veel servedruk en dwongen de passlinie bij de tegenstander vaak op de knieën. De score in aces was 17 om 18 en in foutserves 8 om 12. Totaal 55 punten alleen via de opslag. Blokkerend was Set-Up beter (13 om 6), aanvallend had VCN het met 46 om 58 punten beter voor elkaar.

In de eerste set nam VCN na 11-13 vlot en ruim afstand. Eerst naar 11-15 en vervolgens naar 12-22. Maar net zo snel als ze uitliepen, werden ze ook weer ingelopen, bijna ingelopen. Met Froukje Hoenderboom aan serve, ze scoorde vier aces in deze serie werd de 15-21 achterstand teruggebracht naar 20-21. Ook bij 21-22 was de gelijkmaker één rake klap verwijderd, maar die kwam er niet. VCN scoorde via de pipe aanval en kwam vervolgens bij 21-24 op setpoint. Na de 22-24 maakte Kirsten van der Lecq de set met een midaanval uit.

VCN ging in de tweede set in het begin op dezelfde voet door (1-4), waarop Brahim Abchir de ploeg naar de kant haalde. De aanwijzingen werkten, het werd 5-4 , 7-5 en 10-6, waarop Ivo Munter het welletjes vond en op zijn beurt VCN naar de kantlijn haalde. Elles Dambrink scoorde, maar Set-Up nam over en liep uit naar 13-7. De thuisploeg bleef ruim voor (14-9) en schakelde een tandje bij toen VCN tot 14-12 terugkwam.

Benthe Olde Rikkert, een ace van Daphne Broekhuis en een blokpunt van Marlies Eertman maakten 17-12, een mooie, veilige, marge. Onder andere Louise Bijlsma sloeg VCN naar 18-16. De hattrick van Set-Up’65 herstelde het verschil van vijf punten (21-16) en vervolgens speelde de thuisploeg zich op de side out naar 24-20. Met een scorend blok beslisten Set-Up’65 de set voor de 1-1 stand.

De derde doorgang kende tot aan 21-21 een gelijk opgaande strijd. Okay op de weg daarnaartoe waren er bij de tussenstanden 7-3, 8-8, 12-12, 14-14 en 18-15 verschillen geweest, die steeds weer ongedaan werden gemaakt. Tessa de Boer was een aantal keren voor VCN succesvol, veel punten voor VCN kwamen ook van Elles Dambrink. Bij Set Up’65 waren Benthe Olde Rikkert en Froukje Hoenderboom scorend belangrijk.

Via een flipperkastbal aan VCN kant kwam de thuisploeg op 21-21, vervolgens gingen ze met een technische fout gespeelde set up en een uitgeslagen aanval de fout in. (21-23). Met twee aces van Louise Bijlsma bracht VCN de stand op 21-25 en 1-2.

Teams waren ook in de vierde set aan elkaar gewaagd. VCN liep wel in het begin snel uit naar 2-5 en 4-7, maar was die voorsprong bij 9-9 alweer kwijt. In het vervolg van de set tikten de gasten ook steeds als eerste het hogere punt aan zoals bij 10-12, 13-15, 15-17 en 17-19. Bij 18-21 leken ze rechtstreeks op wedstrijdwinst in vier sets af te gaan. Echter met vier gevarieerde eigen punten op rij (aanval, ace en blok) kwam Set Up’65 met 22-21 voor, waarop VCN vlot de time out inging. De dames kwamen na de pauze gelijk, de harde diagonale klap van Froukje Hoenderboom en de uitgeslagen aanval van VCN zorgden voor 24-22. VCN kon verlies even uitstellen en ging op 24-23 na een slim prikballetje met vier keer spelen de fout in. 25-23 en 2-2, en dus verlengen.

In de tiebreak had de thuisploeg aanvankelijk het voordeel aan hun kant (4-2, 6-3), maar richting de veldwissel krabbelde VCN steeds dichterbij en dwong Brahim Abchir bij 6-6 de time out in. Het ene na het andere ace (drie stuks na 6-5 tot 6-8) van Elles Dambrink draaide de score en de rollen om. Met 6-8 werd er van kant gewisseld, Set-Up moest in de achtervolging, klampte aan bij 9-10 en 12-13 maar kreeg de gelijkmaker niet op de borden. Op 12-13 ging VCN de time out in en kwam daarna op setpoint (12-14) maar gaf de eerste kans op winst via een foutserve uit handen. De tweede kans benutte Tessa de Boer echter wel en de 13-15 setwinst en de overwinning was binnen.

VCN blijft ongeslagen in dit prille seizoen met vijf punten uit twee wedstrijden. Set-Up wacht nog steeds op de eerste zege en heeft uit vijf wedstrijden twee punten behaald.

Bron: Vizier op Volleybal.

Foto’s: Herman Zandhuis/sportfoto-oost.nl