Jolly Jumpers verliest nipt eerste play-off wedstrijd van Lekdetec: 74-69

Afgelopen dinsdag stond voor Jolly Jumpers de eerste play off wedstrijd op het programma tegen de nummer 3, Lekdetec in Bemmel. Het eerste kwart ging het gelijk op. De meiden speelden als een team en wisten goed de basket aan te vallen. Eindstand eerste kwart 21-18 voor de meiden van Lekdetec.

Met maar 3 punten achterstand het tweede kwart ingaan, was er natuurlijk niks aan de hand aan de kant van de Jumpers. De verdediging stond goed en de meiden maakten stops. De aanval bleef goed lopen en na 5 minuten spelen stonden er al 5 teamfouten op het bord aan de kant van de thuisploeg. De roodhemden maakten daar goed gebruik van door veel aan te vallen en stonden regelmatig op de vrijeworp lijn. Dik verdiend lopen de roodhemden dan ook met een voorsprong de kleedkamer in. 37-39 voor Jolly Jumpers.

Een mooie driepunter in de eerste aanval na rust was voor Jolly Jumpers waardoor er zelfs even een gat van 7 punten werd gecreëerd na mooie aanvallen, maar ook een sterke verdediging. De Tubbergse dames wisten dit het hele kwart stand te houden en had ook nog steeds een voorsprong van 4 punten bij het ingaan van het laatste en beslissende kwart.

Lekdetec scoorde de eerste 5 punten waardoor de gasten even op een achterstand kwamen, maar ze gaven niet op, sloegen terug en kwamen weer snel op een voorsprong van 4 punten. Deze voorsprong hield heel lang stand, maar met nog anderhalve minuut te spelen scoorde Lekdetec nog een driepunter. Eindstand 74-69. Komende donderdag om 20:30 uur is de return in De Vlaskoel in Tubbergen.

Foto’s archief: Herman Zandhuis