Eurosped in laatste wedstrijd onderuit bij Peelpush

Zaterdag stond in de degradatiepoule bij de dames de laatste wedstrijd van Peelpush en Eurosped op het programma. Eurosped reisde daarvoor naar Meijel. Er stond niets meer op het spel, ja de eer om niet laatste te worden (voor Peelpush), maar verder niets. Immers was FAST vorige week in Ootmarsum al ‘kampioen ‘ van de degradatiepoule geworden, maar er degradeert niemand.

Eurosped leed een teleurstellende nederlaag, net zo teleurstellend eigenlijk als het hele seizoen verlopen is. Peelpush had er blijkbaar veel meer zin in en won met 3-0. Alleen in de eerste set was het spannend, daarin bleven de teams tot 13-13 bij elkaar in de scores, voordat Eurosped via Evie van Kerkvoorde en een kill-block op mid en een paar Meijelse presentjes afstand kon nemen naar 13-19.

Die set zou dan normaal gesproken binnen moeten zijn, maar Peel[push dacht daar echter anders over. De inhaalrace bracht de thuisclub via 16-19 (time out Eurosped) en de score van Laura de Jong (19-20) en na de tweede time out van Eurosped op 21-20 weer helemaal in de race voor setwinst. Bij 22-24, na een score van Evie van Kerkvoorde, stond Eurosped zelfs op setpoint. Verzilveren lukte echter niet, Peelpush ging erop en erover. En won met 28-26 na een aanvallende fout van de bezoekers uit Vroomshoop.

In de twee volgende sets was het een stuk minder spannend en duurde het ook niet zo lang voordat de beslissing gevallen was. In set twee nam de thuisploeg na 13-13 mede door scores van o.a. Lotte van der Horst en Celine Keijsers afstand (16-15 en 20-16) en gaf daarna niets meer weg. Eurosped moest in de achtervolging, deed dat ook, maar het resulteerde niet in het dichten van het gaatje. De 22-18 werd met 25-19 afgesloten, waarmee de Twentse dames op een 2-0 in sets achter kwamen.

Dan maar een vijfsetter moet de gedachte geweest zijn bij de set wissel. Of toch niet? Peelpush sloeg zich in de derde set, nadat Eurosped de side out op 9-8 miste naar een riante 18-11 voorsprong. Bij 21-14 begonnen de gasten in te halen, hetgeen nog resulteerde in een 23-19 tussenstand. De 25-20 was voor Peelpush een prima afsluiting van een kort volleybalseizoen, ze deden immers pas sinds de degradatiepoule mee.

Bron: Vizier op Volleybal. Foto’s Rudy van ’t Rood.