Amicitia laat dure punten liggen in Grouw

Na twee weken rust stond afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd van 2018 op het programma. De hoofdmacht van Amicitia reisde af naar het Friese Grouw. De opdracht was duidelijk, om koploper te worden moest er gewonnen worden van Mid Fryslan.

Vol motivatie begon Amicitia aan de wedstrijd. Tot de 3-3 bleef de stand gelijk, maar door het ontbreken van concentratie en scherpte in het afronden kon Mid-Fryslan een gat slaan 10-5. Voor rust kon de Vriezenveense formatie zich niet herpakken en bleven tegen een achterstand aankijken. Ruststand 13-8.

De oranjekragen begonnen scherp aan de tweede helft met drie doelpunten 13-11 en daarmee leek het gat bijna gedicht te zijn. Amicitia probeerde onder aanmoediging van het trouwe publiek uit Vriezenveen nog om even extra gas te geven maar kwam te kort. Tussenstand 20-14. Mid-Fryslan kwam in de slotfase nog maar één tot scoren maar Amicitia wist daar niet van te profiteren. Eindstand 21-18.

Zaterdag 13 januari reist de selectie van Amicitia af naar Noordwolde en speelt tegen de Hoeve om 20:10 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer