Club van de maand: Voetbalplezier en vriendschap bij Old Stars Twenterand

Old Stars Twenterand, opgericht in augustus 2015, is er voor walking football in de gemeente Twenterand. De oprichting was een initiatief van Stichting Zorgsaam Twenterand en oud-Voorwaarts speler Rein Vos.

Foto omslag: Eduard van der Heiden

De eerste trainer van de Old Stars was Jordy Kluitenberg uit Apeldoorn, waarna Bernd Bove uit Westerhaar-Vriezenveensewijk het stokje van hem overnam. Tot dit seizoen werd de training de laatste seizoenen verzorgd door Stef Lamberink uit Vroomshoop  met als assistenten Bernd Bove uit Wierden en stagiair Herjan Eshuis uit Vriezenveen . Na het afscheid van Stef Lamberink afgelopen juni zijn nu Bernd Bove uit Wierden en Herjan Eshuis de trainers.

Training op vrijdagochtend

Als Thuishaven maakt Old Stars Twenterand gebruik van de faciliteiten bij vv Voorwaarts in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Als het kunstgras niet bespeelbaar is, en bij barre winterse omstandigheden, wordt uitgeweken naar de sportzaal van Kulturhus De Klaampe in Westerhaar-Vriezenveensewijk.Elke week wordt er op vrijdagochtend een training georganiseerd. De inloop vindt plaats vanaf 09.30 uur. Na de koffie, waarbij maandelijks een quiz plaatsvindt, wordt er getraind tot 11.45 uur. De warming-up en cooling-down zijn daarbij erg belangrijk.

Foto: Eduard van der Heiden

Groei en bloei

Old Stars Twenterand kent groei en bloei, met momenteel 34 leden die uit alle kernen van de gemeente Twenterand komen. Opvallend zijn successen in wandelvoetbal-toernooien, die elders in het land al werden geboekt. Op vrijdag 25 november werd deelgenomen aan een toernooi van De Old Stars AV Heracles. Daar werden beide teams van Old Stars Twenterand eerste en derde, met FC Twente als nummer drie.

Sociaal maatschappelijke activiteiten

Ook organiseerde Old Stars Twenterand al enkele eigen toernooien. De activiteitencommissie, onder voorzitterschap van René Klunder, organiseert activiteiten voor eigen leden, maar ook sociaal maatschappelijk activiteiten voor senioren in de gemeente Twenterand. Op donderdag 24 november maakten de Old Stars Twenterand een wandeltocht met een twaalftal bewoners van woonzorgcomplex ’t Haarhuus, die met hun rolstoelen een mooie rondwandeling van bijna vijf kilometer door Westerhaar-Vriezenveensewijk maakten.

Foto: Ineke Schrooten

Old Sports-gedachte

De Old Stars Twenterand, aangesloten bij de landelijke organisatie, kent een bestuur dat bestaat uit vier personen: Dick Netters, Eduard van der Heiden, Hans Nieboer en Joop Snippe. De Old Stars zijn ambassadeurs in de ontwikkeling van de Old Sports-gedachte, zoals die in de gemeente Twenterand Door de stichting Zorgsaam Twenterand vorm wordt gegeven, met op dit moment walking korfbal bij Amicitia in Vriezenveen en walking tennis bij TV De Bosbaan in Vroomshoop.

De gemente Twenterand stimuleert deze vorm van gezond bewegen van senioren vanaf 60 jaar en kende al eens een stimuleringssubidie toe. De gezamenlijke Jumbo’s in de vier grote kernen Den Ham, Vriezenveen, Vroomshoop, en Westerhaar-Vriezenveensewijk zijn de kledingsponsoren. Old Stars Twenterand staat voor voetbalplezier en onderlinge vriendschap.

Foto: Eduard van der Heiden
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer