Blauw Zwart opnieuw overklast door Achilles (A)

Zaterdag stond de derby tegen Achilles in Almelo op het programma. Direct na het eerste fluitsignaal kon je merken dat het team uit Almelo een klasse beter was dan de gasten. Waar Achilles er twee of drie in legde was er maar één aan de kant van Blauw Zwart.

In de rust keek Blauw Zwart dan ook tegen een redelijke achterstand aan van 12-5. Met deze ruststand was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Blauw Zwart moest het alleen niet laten varen om een zelfde uitslag te krijgen als vorige week tegen Rood-Wit. Het leek in de tweede helft wel die kant op te gaan, wanneer Achilles zeven keer achter elkaar scoorde en Blauw Zwart na één schot de bal vaak al weer kwijt was.

Zo’n uitslag als vorige week is het gelukkig voor de Wierdenaren niet geworden. Ze hebben de schade beperkt kunnen houden tot een uitslag van 25-10. Volgende week speelt Blauw Zwart de wedstrijd om degradatie tegen concurrent KIOS ‘45. Bij winst is de ploeg uit Wierden nagenoeg veilig en moeten er hele gekke dingen gebeuren om als nog te degraderen.