Bon Boys wint en klimt naar tweede plaats

Bon Boys, de ploeg van Berthil ter Avest, onderstreepte op de eerste speeldag van 2018 nog eens dat het een macht is in eigen huis. Dat was het vorig seizoen al en in de tweede klasse zet het eerste elftal die lijn voort. Mede-debutant Overwetering had zondag niets in te brengen in De Veldmaat. Na een 1-0 ruststand werd het uiteindelijk 3-0, waardoor het elftal nog steeds ongeslagen is op De Greune. Door de zesde zege van het seizoen klom Bon Boys naar de tweede plaats.

Hoewel de winst dik verdiend was, en eigenlijk nog veel hoger had moeten uitvallen, tikte Bon Boys nog niet het gewenste niveau aan bij de herstart van de competitie. Voor alle duidelijkheid: op een kans na in de eerste helft, had Bon Boys helemaal niets te duchten van Overwetering, maar de ploeg maakte te weinig gebruik van de vele ruimte. Het ontbrak Bon Boys aan zuiverheid in de zogenaamde laatste bal, waardoor het bij rust slechts 1-0 was. Die score kwam op het bord, dankzij een uithaal van Martijn Richters. Zijn schot in de achttiende minuut werd iets van richting veranderd, met als gevolg dat de doelman kansloos was.

Bon Boys kreeg daarna genoeg goede mogelijkheden, maar het duurde tot de 61ste minuut voordat de eenzijdige wedstrijd eindelijk was beslist. Met een prachtige uithaal zette Martijn Richters Bon Boys op 2-0. Net zo mooi was even later de 3-0, en dat kwam vooral door de inleiding. Met een fraaie crosspass bereikte Milan Bultman Martijn Richters en zijn voorzet werd door de ingevallen jeugdspeler Jeffrey Zijlstra binnen getikt. Bon Boys kreeg daarna nog tal van kansen om de score uit te breiden, maar het bleef op deze middag bij drie treffers.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer